VALİ'DEN TAHRİKTEN KAÇININ MESAJI

Antalya Valisi Muammer Türker akşam saatlerinde Alanya'ya gelerek Kaymakam Tanrıseven'den olaylarla ilgili rapor aldı.

VALİ'DEN TAHRİKTEN KAÇININ MESAJI
Geçtiğimiz Pazar günü Alanya'da yaşanan 'Teröre Lanet Yürüyüşü' sırasında meydana gelen olaylar ulusal ve uluslararası basında geniş yankı uyandırmış ve tüm Türkiye'nin gözü bir anda Alanya'ya çevrilmişti. Yaşanan bu olaylardan sonra halka sağduyu çağrısı yapan Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven bugün akşam saatlerinde sürpriz bir konuk ağırladı. Antalya Valisi Muammer Türker, olaylar hakkında bilgi almak için Alanya'ya geldi. Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantı yaklaşık bir buçuk saat sürdü. Toplantıda, Türker'in yanısıra Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Antalya İl Jandarma Komutanı Albay Ahmet Yurdagül, Antalya İl Emniyet Müdürü Cemil Tombul, Cumhuriyet Başsavcısı Musa Taşkın, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, İlçe Jandarma Komutanı Naim Tavlı, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Öür Saka ve diğer birimler hazır bulundu.  



ÇOK ŞÜKÜR


Toplantıdan sonra basına açıklamalarda bulunan Vali Türker Güneydoğu’da terör olaylarından sonra Alanya’da olaylar yaşandığını söyledi.  Türker, "Geçtiğimiz günlerde Alanya’da bir toplumsal gerginlik yaşandı. İnsanların doğu ve güneydoğuda yaşanan terör hadiselerine göre oluşmuş bir tepki olarak başlayan olaylar kamu düzenini ciddi olarak sarsacak, güvenlik birimlerimizi yoracak bir noktaya gelmişti. Çok şükür çok büyük hadiseler yaşanmadan Alanya bu badireyi atlattı. 


SOSYAL MEDYA UYARISI


Şimdide özelikle sosyal medya üzerinden shte hesaplarla ağırlıklı olarak insanları tahrik edecek şekilde her görüşten her  değişik çizgiden  onu temsil eden sahte açıklamalar yapılıyor. Ve insanları çeşitli şeylere davet ediliyor. Bir takım yerel saldırılar olduğuna dair, bir takım yerlerde insanların zarar gördüğüne dair açıklamalar yapılıyor. Bunlar insanların toplumsal hassasiyetlerini ve duygularını tahrik eden açıklamalardır. Bu sahte hesaplara vatandalarımızın asla prim vermemesi gerekiyor. Alanya’da Türkiye’nin en güzel yörelerinde bir tanesi burası Antalya olarak Alanya olarak çok özellikli yerde yaşıyoruz. Türkiye’nin en gözde yerlerinde bir tanesi.  Hem Türk vatandaşları için hem yurt dışından gelip burada turistik amaçla gelen, buraya yaşamak için gelen insanların kendisine yuva olarak seçtiği bölgedir. Dünya’nın cennet bölgesinden bir tanesidir. Alanya’nın bu güzelliklerine de zarar verecek, geleceğini de etkileyecek. Burada yaşayan, burada ticaret yapan ekmeğini burada kazanan insanların zarar göreceği eylemlerdir. Buna yönelik tahrik içeren sosyal medya mesajları var. Bir kere vatandaşımızın buna inanmamasını, güvenmemesini, tahrik olmamasını rica ediyorum. Resmi kurumların yapacağı açıklamalara güvenmelerini rica ediyorum. 


SAĞDUYU ÇAĞRISI


Güvenlik güçlerimiz zaten bütün birimleri ile emniyeti, MİT’i, Jandaması bütün birilerimiz görevinin başındadır. Eğer güvenlikle alakalı bir şey varsa bir asayiş olayıyla, bir terör olayıyla mücadele edilecekse bunu öncelikle güvenlik birimleri yapar. Yasal olarak bu onların görevidir. Onların yerine kimsenin geçmesi zaten doğru değil, hukuki değil. Karşılığında da eğer insanlar böyle bir şeye yelteniyorlarsa bunun karşılığında da yasal olarak cezalarını görürler. 



GÖZALTILARLA İLGİLİ KONUŞTU



Alanya’da eğer bu tür illegal faaliyetlere bulaşanlar olursa bir kere biz siyasi görüşüne, çizgisine bakmadan hukuki midir yaptığı hareket değil midir sadece o ayrıma dikkate alarak biz gereğini yapacağız. Geçtiğimiz günlerde gözaltılar oldu. Bunlara adli makamların talimatları ile yapılan işlerdir. Önümüzdeki dönemde de yine tespitlerimiz doğrultusunda gerek o güne ilişkin görüntüler izlenerek gerek bundan sonra olabilecek olaylar izlenerek her kim illageleteye bulaşıyorsa onların gereği yapılacaktır. Devlet olmanın gereği budur. Alanya içinde budur. Dünya’nın her yerinde de budur. Demokratik hukuk devletlerinde yapılması gereken ne varsa onlar yapılacaktır. Gerek burada yaşayan vatandaşların gerek dışardan gelip burada bulunan insanlarımızın huzurnu sağlamaktır. Devlete düşen görevde budur. Biz devletin bütün güvenlik birimleri, kurumlarıyla elimizden geldiği kadar huzuru sağlamaya gayret edeceğiz. Vatandaşlarımızdan da sağ duyu bekliyorum.



ŞEHİT AİLESİNE ZİYARET


Zaten cenaze töreninde bulunmuştuk. Aile için bir takım işlemler yapıldı. Şehit kardeşimizin adı bir okula verildi. Valilimizin talimatıyla. Şehidimizin eşini Mardin'den Alanya’ya tayin ettik. İstediği okulda görevlendirmesini yaptık. Ama bizde yeniden acılarını paylaşmak için aileye ziyarette bulunacağım.  8 şehit haberini aldık. Siirt'te yaşanan olayda. Bütün şehitlerimize ve olanlara Alllahtan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı.


Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2015, 18:12

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83