Validen çok önemli sıcaklık uyarısı

Validen çok önemli sıcaklık uyarısı
Türkiye genelinde bu hafta Kuzey Afrika üzerinden gelen sıcak hava etkili olmaya başladı. Antalya Valisi Münir Karaloğlu da bu konuda Antalyalıları uyaran bir mesaj yayınladı. Karaloğlu; Hava sıcaklığının artmaya başladığı bu günlerde özellikle orman yangınlarına karşı dikkatli olunmasını istedi.

Antalya'da tüm zamanların Mayıs ayı maksimum sıcaklık rekoru 26 Mayıs 1945'te 38.7 derece olarak ölçülmüştü. Bu pazar günü ise 39 derece olması beklenen hava sıcaklığı ile rekorun egale edileceği tahmin ediliyor. Mayıs ayı mevsim normalleri 26 derece iken bu hafta sıcaklığın mevsim normallerinin 10-13 derece üstünde seyredeceği tahmin ediliyor.

Türkiye genelinde bu hafta Kuzey Afrika üzerinden gelen sıcak hava akımları etkili olmaya başladı. Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre bugün Antalya'da 26 derece olarak belirlenen maksimum sıcaklık hızlı bir şekilde artarak Perşembe 28, Cuma 35, Cumartesi 37 ve pazar günü 39 derece ile pik yaparak 18 Mayıs Pazartesi gününden itibaren etkisini azaltması bekleniyor.

Uzmanlar, yüksek sıcaklığın olumsuz etkilerine karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olunması ise açık havada bulunmamaları konusunda uyarırken Antalya Valisi Münir Karaloğlu ise yangın riskine karşı uyarıda bulundu. Aşırı sıcakların, insanlarla birlikte ormanları ve diğer canlıları da tehdit ettiğini belirten Vali Karaloğlu, “Havada sıcaklığın artarken, nemin azalacağı bu günlerde orman yangınları konusunda dikkatli olalım. Bir cam parçası bile ormanın yanmasına sebep olabilir. Özellikle çiftçilerimiz sera atıklarını yakmamaya özen göstersin. Bu dönemlerde hepimizin çok daha dikkatli olması lazım" dedi.

Aşırı sıcaklarda evde kalmanın önemine de dikkat çeken Vali Karaloğlu, “Salgınla mücadele ettiğimiz bu süreçte 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlıkları bulunanlar ile 20 yaş altı vatandaşlarımız zaten evdeler. Tüm vatandaşlarımızın aşırı sıcaklara karşı dikkatli olmaları, açık havada bulunmamaları önemli. Böylece, hem aşırı sıcaklardan hem de koronadan daha iyi korunabilirler” diyerek tüm Antalyalıları uyardı. 

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2020, 15:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83