Valikten Alanya'ya yangın uyarısı

Antalya Valiliği'nden kaymakamlıklara uyarı yazısı gönderildi.

Valikten Alanya'ya yangın uyarısı
Antalya Valiliği'nden kaymakamlıklara gönderilen yazıda, turistik tesislerde meydana gelebilecek yangınlar ve benzeri insan sağlığını tehdit eden muhtemel olumsuzluklara karşı sıhhi, fenni ve fiziki güvenlik önlemlerinin alınması ve alınmış önlemlerin de sık sık denetlenmesi gerektiği vurgulandı.

Kemer'e bağlı Göynük Mahallesi'ndeki bir otelin mutfak bölümünde geçen ay çıkan yangın sırasında oteldeki yangın dedektörlerinin çalışmadığı ve yangın merdivenlerinin kilitli olduğu iddiaları gündeme geldi. Antalya Valiliği konuyla ilgili kaymakamlıklara gönderdiği yazıda tesislerin denetlenmesi uyarısında bulunuldu. Vali Vekili Hüseyin Ece imzasıyla kaymakamlıklara gönderilen yazıda turizmcilerin bilgilendirilmesi de istendi.

Yazıda şu ifadeler yer aldı:

"İlimiz Kemer İlçesi Göynük Mahallesi'nde bulunan bir otelde 30.07.2017 tarihinde yangın konusu meydana gelmiş ve bahse konu yangın yazılı ve görsel medya kuruluşlarında 'otelde bulunan yangın dedektörlerinin kapalı, yangın merdivenlerinin de kilitli olduğu, otelde konaklayan şahısların bellerine ip bağlamak suretiyle tahliye edildiği' şeklinde haberler olarak geniş yer almıştır. Ülkemiz turizminin başkenti olan ilimizde özellikle de turizmle ilgili kritik bir eşiğin geçildiği hassas bir süreçte ve turistik bir otelde yaşanan böylesine bir olayın uluslararası platformda ülkemiz ve ilimiz açısından oldukça olumsuz tanıtım malzemesi olarak öne çıkarıldığı ve bu durumun kentimizin turizmdeki ve kalite imajına yönelik olduğu görülmüştür.

Başta vatandaşlarımız olmak üzere ülkemize gelen yabancı turistlerin can ve mal güvenliklerinin sağlanması amacıyla alınan genel güvenlik tedbirlerinin yanı sıra ilimizde bulunan tüm turistik işletme ve tesislerde, otellerde ve tatil köylerinde meydana gelebilecek yangınlar vb. insan sağlığını tehdit eden muhtemel olumsuzluklara karşı sıhhi, fenni ve fiziki güvenlik önlemlerinin alınması ve alınmış önlemlerin de sık sık denetlenmesi son derece önem arz etmektedir.

Bu kapsamda; bizzat kaymakamlarımızca görev ve sorumluluk konuları itibariyle ilgili kurum ve kuruluşların temsilcilerinden oluşturulacak yetkin personelden müteşekkil komisyonlar vasıtasıyla her bir ilçemizin sorumluluk alanları içerisinde faaliyet gösteren oteller, tatil köyleri ve konaklama yapılan tüm turistik tesislerde başta yangınlar olmak üzere insan sağlığını tehdit eden muhtemel olumsuzluklara karşı, sıhhi, fenni ve itfaiye yönünden rutin denetimlerin yaptırılması ve görülen eksiklik ve aksaklıkların da süratle giderilmesinin sağlanması için gerekli tedbirlerin alınmasını rica ederim."

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2017, 11:24

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83