Vatan Partisi Alanya’dan Çanakkale mesajı

Vatan Partisi Alanya İlçe Teşkilatı Başkanı Evren Kurtoğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yıl dönümü dolayısıyla basın açıklaması gerçekleştirdi.

Vatan Partisi Alanya’dan Çanakkale mesajı

Türk halkının 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi’ni kutladıklarını belirten Vatan Partisi Alanya İlçe Teşkilatı Başkanı Evren Kurtoğlu, “Milletimizin 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferinin 104. yıldönümü kutlu olsun. Bu zafer, Türk milletinin kuruluştan, kurtuluşa giden yolda dönüm noktası olmuştur. Batının emperyalist devletleri başta İngiltere, Fransa ve bunların sömürgeleri, Avustralya Yeni Zelanda, Hindistan ordularından oluşan muazzam güçle Osmanlı Devletini parçalayıp, paylaşmak için Osmanlı’nın baş şehri İstanbul’u almaları gerekiyordu. Bu muazzam güç Çanakkale’de ummadıkları bir direnişle karşılaştı. Türk Milleti’nin çelikleşen direnci karşısında perişan halde geri püskürtülüp tarihlerinin en ağır yenilgisini tatmış oldular. 

banner111
Bu büyük zafer Türk Milleti’nin küllerinden yeniden yaratılışının yolunu açmıştır. Çanakkale Zaferi’ni takip eden yıllar da yeni zaferlerle kuruluş ve kurtuluş savaşımız tamamlanmış, böylece Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurulmasıyla, milletimizin kazandığı zaferler taçlandırılmıştır. Yenilip perişan olan emperyalist koalisyon bu yenilgiyi hiç unutmamış bunun rövanşını almak için yüz yıldır fırsat kollamaktadır. Bizi bölüp, parçalamak için her türlü sinsi yolu denemekte ve her seferinde hüsrana uğramaktadır” dedi.

“AZİZ ŞEHİTLERİMİZİN VE GAZİLERİMİZİN ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUZ”

Türkiye’yi canları pahasına karuyan bütün şehit ve gazilerin önünde saygı ile eğildiklerinin altını çizen ilçe başkanı Kurtoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: “Günümüzde dün bizi parçalayıp bölüşmek isteyenler,  içimizden buldukları iş birlikçilerle yeni tuzaklar kurup tarihi düşmanlık programlarını uygulamaya devam ediyorlar. Türk milleti Çanakkale Zaferi’ni bunu takip eden Kurtuluş Savaşı’nı kendi öz gücü olan Harbiyelisi Mülkiyelisi, Tıbbiyelisi, Öğretmeni, Liselisi aydınları ile kahraman halkımız ve köylülerimizin, çelikleşmiş Vatan savunma bilinç ve kararlılığı ile kazanmıştır. Tarihimiz bizlere zaferlerin ancak kendi öz gücüne dayanılarak gerçekleşeceğini öğretmektedir. NATO gibi emperyalist ittifaklar hiçbir işe yaramadıkları gibi milletimizin başına belalar getirmesi kaçınılmazdır.  Çanakkale Zaferi’ni kutladığımız bu mutlu günde Milletimize karşı kurulan yeni tuzaklarla da savaşıyoruz. O gün olduğu gibi bugün de aynı kararlılıkla mücadele etmeye devam ediyoruz. Başta Çanakkale Zaferi’ni ve Kurtuluş Savaşı’mızın Zaferlerini bizlere bırakan aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz. Onların bize bıraktığı bu kutsal vatan topraklarını canımız pahasına koruyacağımıza Türk Milletine şehitlerimizin aziz hatıraları önünde söz veriyoruz. “


Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2019, 13:13

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83