'Vatandaş ile şehit arasına girmeyin'

Alanya'daki şehit cenazesinde bir çok vatandaşın protokol kuralları gereği cenaze alanına alınmamasına vatandaşlar tepki gösterdiler.

'Vatandaş ile şehit arasına girmeyin'
Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu Uzman Çavuş Fatih Uysal şehit olmuştu. Alanya'nın Bektaş Mahallesinde yaşayan Şehit Uysal, dün Bektaş Mezarlığında toprağa verildi. GZP-Alanya Havaalanından büyük bir kovoyla Alanya'ya getirilen şehidimizin naaşı Alanya'da on binlerce vatandaş tarafından karşılandı. 

POLİS BARİKAT KURDU

Şehidimiz toprağa verilirken, cenaze alanına alınmayan bir çok vatandaş ise bu duruma isyan etti. Protokol kuralları gereği binlerce vatandaş polis ve bariyerler tarafından engellenerek cenaze alanına alınmadılar. Bu duruma özellikle sosyal medya hesabı üzerinden isyan eden vatandaşlar şehidimize son görevlerini yerine getirmek istediklerini ancak buna izin verilmediğini söylediler. Protokol üyeleri alana girerken vatandaşlar cenazeye çok uzaktan bakmak durumunda kaldılar. 

ÜZÜM: BIRAKIN BİLEN YAPSIN

Sosyal medya üzerinden duruma tepki gösteren vatandaşlar protokolün alınarak vatandaşların alana alınmamasını doğru bulmadıklarını belirttiler. 

Alanya'nın sevilen esnaflarından Abdullah Alp Üzüm konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Biz Türk vatandaşı şehidimizi şeref sayan ona son görevi yapmaya gelen insanlara; seçtiğimiz değer verdiğimiz büyüklerimiz kendi insanını geri planda bariyer arkasında garip bırakan zavallılar. Yazık size, binlerce insan saf olup omuzlarda götürülmesi gereken şehidimizi bizden neden mahrum ettiniz. Belki toprak atmak mümkün değildi ama omuzda taşımak mümkündü. Bi de o barikatlar hiç de yakışır olmadı. Yapamıyorsanız bırakın bilen yapsın." şekliden konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2018, 17:31

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83