Vergi Dairesi Müdürü'nden Alanya'ya uyarı!

Alanya Vergi Dairesi Müdürü Fırat Altan gayrimenkul uyarısında bulundu.

Vergi Dairesi Müdürü'nden Alanya'ya uyarı!
Alanya Vergi Dairesi Müdürü Fırat Altan bu sabah saatlerinde, Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ALESO)'nı ziyaret etti. Ziyarette Altan'ı ALESO Başkanı Nuri Demir ve Başkan Vekili Ahmet Yanar karşıladı. Başkan Demir'in makamında gerçekleşen ziyarette Altan, bir takım bilgilendirmelerde bulundu. 

Başkan Demir ve Başkan Vekili Yanar'a esnafların cezai bir işlemle karşılaşmaması için uyarılarda bulunan Müdür Altan, tapu işlemleri yapılırken gayrimenkulun gerçek değeri üzerinden işlem yapılması gerektiğini söyledi. Bu konuda vatandaşların pek bilgili olmadığını ve hataya düştüklerini belirten Müdür Altan, gerçek değer üzerinden yapılmayan işlemler sonucunda cezai işlemler uygulandığını ve bu durumun vatandaşları sıkıntıya sokacağını söyledi. ALESO yetkililerin özellikle esnafları bu konuda uyarması gerektini belirten Altan, "Tapu harcını gerimenkulun gerçek alım-satım değeri üzerinden beyan ederek ödeyin. Gerçek alım-satım bedeli alıcının satıcıya ödediği bedeldir. Gerçek alım-satım bedeli üzerinden ödenmediği tespit edilen tapu harçlarının eksik olan kısmı alıcı ve satıcıdan cezalı oarak tahsil edilmektedir. Garimenkulünüze ilişkin tüm bilgilerin Maliye Bakanlığı ile paylaşıldığı unutulmamalı. Gayrimenkul alım-satım işlemleri sırasında ödediğiniz bedeller karşılığında satıcıdan inşaat şirketi ve müteahhit gibi ve işlemlerinize aracılık eden komisyoncudan fatura almayı unutmayın." dedi.

Ziyaretle ilgili teşekkür açıklamasında bulunan Başkan Demir ise, "Sayın Müdürümüze bizlere vermiş olduğu bu bilgilerden ve odamıza yapmış olduğu bu ziyaretten dolayı teşekkür ederiz." şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2017, 11:04

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83