Veteriner Hekimler odası'ndan açıklama

4 Ekim Dünya Hayvanlar Günü nedeniyle Veteriner Hekimler odası bir basın açıklaması yaptı.

Veteriner Hekimler odası'ndan açıklama

 Veteriner Hekimler odası'nın basın açıklaması şöyle:
Hayvanları Koruma Günü’nün amacı; hayvanlara karşı sevgi ve koruma duyguları artırmak, onların haklarına saygı duyulmasını sağlamaktır. Hayvan sevgisi, insanlardaki ki yardımlaşma, iyilikseverlik ve sevgi gibi duyguların gelişmesini de sağlar, geliştirir.

banner111
Hayvanların da eko sistemin bir parçası olarak algılanmadıkça, 4 Ekim gibi belirlenen tarihler   sembolik olmaktan öte anlamsız olarak kalacaktır. Sadece bu gün değil 365 günün bütününde hayvanların korunması ve sağlıklı bir çevrede denge içinde yaşaması için sadece biz Veteriner Hekimler Değil herkesimden insanlar çalışmalar sürdürmeliyiz. 
Ülkemizde 26.04.2004 tarihinde 5199 sayı ile Hayvanları Koruma Kanunu kabul edilmiştir ve bu kanunun kabulü, Ülkemizin çağdaş Dünya’da yer aldığının bir göstergesidir. Dünyada bu kanun ile sokak hayvanı tanımı sadece ülkemizde yapılmıştır. Bu hali ile dünyada bir ilk ve tek kanun olarak bulunmaktadır.

Biz Veteriner Hekimler olarak  hayvanların sağlığı kadar onların yaşam kalitelerinin iyileştirilmesi konusunda da etkin ve yetkin olduğumuzun bilincindeyiz. Bizler Veteriner Hekimler olarak sahipsiz hayvanların kısırlaştırma, aşılama ve rehabilitasyon çalışmalarında üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye devam ediyoruz. Bununla birlikte belediye ile ortak faaliyetler sahipsiz hayvanlara yönelik sürdürülmektedir. Bizler Alanya İlçemizde 16 klinik ve kliniklerde mesleğini icra eden klinisyen Veteriner Hekimler tüm  hayvanlar için gereken desteği ve tıbbı desteği sağlayarak yardımcı olmaktayız. Bu faaliyetlerimiz uzun zamandır devam etmektedir. Klinisyen hekimlerimizin yanında Sahipli gerek sahipsiz hayvanlar için özveri ile çalışmalar yürüten kamu da çalışan Veteriner Hekimler ile birlikte toplam 51 Veteriner hekim meslektaşlarımızın hepsine teşekkür ederiz. 

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kutluyor, toplum vicdanını rahatsız eden insanlık dışı olumsuz görüntülerin önlenmesi için, ilgili tüm kurumların ciddi biçimde önlem alması ve  denetimlerin artırılması gerektiğini düşünüyoruz. Bütün hayvan severlerin ve can dostlarımızın 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nü kutlu olsun.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2016, 14:19

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83