Yabancılar Meclisi'nde ne konuşuldu

Alanya Belediyesi Yabancılar (Yeni Alanyalılar) Meclisi’nin aylık toplantısında, Alanya’da yaşayan yabancı öğrencilerin eğitim sorunları değerlendirildi. 46 ülkeden 940 yerleşik yabancı öğrencinin yaşadığı şehirde, öğrencilerin eğitim alanında yaşadığı sorunlar üyeler tarafından ele alındı.

Yabancılar Meclisi'nde ne konuşuldu
Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi, aylık olağan toplantısını Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu başkanlığında Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi. Toplantıya, Alanya’da yaşayan yabancı öğrencilerin eğitim sorunlarıyla ilgili bir TÜBİTAK projesi hazırlayan, Kız İmam Hatip Lisesi Tarih öğretmeni Murat Yeşilkılıç ve temsilci öğrenciler de katıldı. Projeyle ilgili sunum yapan proje koordinatörü Murat Yeşilkılıç, Yabancılar Meclisi Üyelerinden projeye destek istedi. Alanya’daki 94 ayrı okulda, yaşları 7 ila 19 arası, toplam 940 öğrenci ile anket yaptıklarını belirten Yeşilkılıç, projede görev alan 40 öğrencinin Okurcalar’dan Yeşilöz’e kadar tüm okulları bir bir dolaştığını belirtti. Çok ciddi bir çalışma gerçekleştirdiklerini kaydeden Tarih öğretmeni Murat Yeşilkılıç, projenin bir kitap halinde basılacağını ve farklı dillere de çevrileceğini söyledi. Alanya’da en çok Rus öğrencilerin bulunduğunun da altını çizen Yeşilkılıç, projenin Türkçe’den diğer dillere çevirisi konusunda Yabancılar Meclisi üyelerinden destek istedi.

YABANCILAR MECLİSİ TURİZM FESTİVALİNE HAZIR

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Bölüm Başkanı Meral Şeker ve beraberindeki eğitim görevlilerini de ağırlayan Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi, gündemde yer alan 17. Alanya Uluslararası Turizm Festivali’yle ilgili de görüşmelerde bulundu. Her yıl olduğu gibi festivalde bu yılda bir stant açarak Alanya’nın tanıtımına destek verecek olan Yabancılar Meclisi, 20 Mayıs Cumartesi saat 17.30’da Atatürk Anıtı önünden başlayacak festival kortejine de katılacak.

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2017, 17:09

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83