Yaralı sansar ve iki karga yavrusu yeniden özgür

Vatandaşların yaralı olduğu ihbarı yaptıkları bir sansar ve iki karga yakalanarak Alanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün uzman personellerince tedavi edildi. Hayvanlar, tedavi sürecinin ardından yeniden doğaya bırakıldı.

Yaralı sansar ve iki karga yavrusu yeniden özgür
Alanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, doğa dostu çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Bu kapsamda Doğa Koruma Müdürlüğü ile birlikte ortak çalışmalar yürüten Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, vatandaşların yaralı ihbarı yaptıkları bir sansar ve iki kargayı yakalayarak tedavi ve rehabilite etti. Uzun süren bir tedavi sürenin ardından 3 hayvan da doğal yaşam alanlarına yeniden bırakıldı.

“DOĞAL YAŞAMI KORUMAK EN BÜYÜK AMACIMIZ”

Alanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Saim Kanlı hayvanların vatandaşların ihbarı sonucunda yakalandığını belirterek, “Vatandaşlarımızdan birisinin evinin bahçesine giren yavru sansarı aldık ve gerekli tedavileri uygulamaya başladık. Ardından ise rehabilite çalışmalarımıza başladık. Uzun bir tedavi sürecinin ardından yeniden özgürlüğüne kavuşturmanın mutluluğunu yaşadık. Ayrıca 2 tane de yaralı yavru kargayı vatandaşlarımızın bize ulaştırması sayesinde hayatta tutmayı başardık ve doğaya yeniden kazandırdık. Milli Parklar Şefimiz Mevlüt Kodal ile birlikte onu da doğaya, ait olduğu ortama geri bıraktık” dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2020, 17:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83