Yeni halin temeli atıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni Alanya halinin temeli atıldı. Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Alanya Toptancı Hali Temel Atma Törenine katıldı.

Yeni halin temeli atıldı

 Türkler Mahallesi, Gökçeler Mevkii'ndeki törenine Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, Alanya'daki oda başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende önce saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Ardından Arıkan Yılmaz Dim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi halk oyunları ekibi tarafından folklor  gösterileri sunuldu. Törenden önce konuşan Türkler Mahalle Muhtarı Mehmet Şahin, yeni halin hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

banner111
"ÇALIŞMALAR YAPTIK"

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, “Mutlulukları arka arkaya yaşıyoruz. Bugünde buranın temelini atıyoruz. Menderes Türel Başkanımız buranın projesini yapmamı istedi. Hiç düşünmeden kabul ettim. Birçok kez komisyoncu arkadaşlarla toplantı yaptık. Komisyoncuların istekleri doğrultusunda çalışmalar yaptık"  dedi.

"ŞEHRİMİZ GELİŞİYOR"

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de, "Şehrimiz dünyanın en güzel şehirlerinden biri. Şehrimiz gelişiyor ve vizyon ve misyon sahibi oluyor. Burada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu şehir her şeyin en iyisine, güzeline layık" diye konuştu.

"ALANYA'NIN MODERN TESİSLERİ İLE VİZYON KENTİ OLMALI"

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven konuşmasında şunları kaydetti: "Güzel bir eseri Alanya'yı kazandırmanın mutluluğu içerisindeyiz.  Alanya'ya ilk atandığımda önümüzdeki ilk konulardan biri hal projeydi. O dönemlerde devamlı istişareler yaptık. Alanya devamlı kendisini geliştiren, büyüyen bir şehir. Büyükşehir ve Alanya Belediyeleri güzel projeler yapıyor. Alanya’nın modern tesisleri olmalı. Artık sanayinin şehrin içinden çıkması lazım. Görev sürem içinde Büyükşehir Belediyesi ile binde bir ihtilafım bile olmadı. Her zaman uyumlu bir şekilde çalıştık. Bunda Menderes Başkanım bizlere verdiği destek çok önemliydi. Menderes Başkanın adı güzel, sözü güzel, projeleri güzel." 

"ALANYA, TÜRKİYE'NİN MİAMİSİ"

Alanya'nın Türkiye'nin Miami'si olduğunu her seferde söylediğini belirten Kaymakam Tanrıseven, "Benim gözümde Amerika'nın Miami'si neyse, Türkiye'nin Miami'si de Alanya olduğunu göreve ilk başladığım gün söyledim. Alanya, gerek turizmi, gerek tarımsal potansiyeli, gerekse coğrafyasıyla Türkiye’de müstesna bir yerdedir. Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nun girişimleri ile Büyükşehir Belediyesinin, Miami ile kardeş şehir olması bunları onaylıyor. Alanya, Antalya'nın bir parçasıdır. Miami ile kardeş şehir olmasından dolayı Menderes Türel'i tebrik ediyorum" dedi.

ÇAVUŞOĞLU ALANYA'YA VİDEODAN HİTAP ETTİ

Hal projesinin katılımcılara dev ekranda sunulmasının ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun mesajı katılımcılarla paylaşıldı. Videolu mesajda Bakan Çavuşoğlu, "Bu hal devreye girdikten sonra çiftçilerin ürünleri daha değerli hale gelecek. Biz de ihracatın önünde engelleri kaldırmaya çalışıyoruz. Geçen hafta Alanya’da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'u ağırladık. Bir taraftan Büyükşehir, bir taraftan biz ve 7 milletvekili arkadaşımız hizmet için çalışıyoruz. Alanya ve Antalya her şeyin en iyisine layık" dedi.

BAŞKAN TÜREL 'HAİNLER GELSİN BU TÖRENİ İZLESİN'

Son olarak konuşma yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise şunları kaydetti: "Alanya en şanslı dönemlerinden bir yaşıyor. Alanya Antalya’nın meselelerini Bakan Çavuşoğlu’nun destekleriyle aşabiliyoruz. Bu birliktelik ve uyum Alanya’nın çok önemli hizmetleri almasına vesile oluyor. Tarım ve turizmde bazı sıkıntılar yaşadık. Yiğit düştüğü yerden kalkar. Hükümet bir taraftan milli mücadele hibe her tarafta mücadele veriyor bir taraftan da esnafa, turizme destek veriyor. Hükümet bunları yaparken hainler de uğraşıyor. O hainler gelsinler Alanya Toptancı Halinin temel atma törenini izlesin. Siyasi yaşamımda verdiğim her sözü tutmuş olmanın gururunu yaşıyorum. Defalarca komisyoncularla toplantılarla proje gerçekleşti. ALTSO'da ön sunum yaptık. Projeyi çok beğendiler. Şu anda Alanya halinde toptancı 50 metrekarede faaliyet sürdürüyor. Biz bunu 197 metrekareye çıkarıyoruz. Sundurmaları 20 metreden 50 metreye çıkarıyoruz. Ardiye sayısı az dediler. 66 ardiye bir o kadar daha yeni ardiyelerle artmış olacak. Halin bir kapısından aynı anda 3 tır hem giriş, hem çıkış yapacak. Bugünkü halin meydanlığı 20 dönüm. Meydanlık alanı 3 misli proje içinde yer alıyor. 4 halin metrekaresi 140 bin metrekare. Sadece bu alanda 149 dönüm alana kavuşuyoruz. Alanya’ya en iyisini yapma gayreti içerisinde olduk."

Alanya Müftüsü Mustafa Topal tarafından yapılan duanın ardından temel atma töreni son buldu.

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2016, 15:12

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83