Yeni KHK yayınlandı! Alanya'dan ihraç ve iadeler var

FETÖ'nün "Mor Beyin" kumpası sonucu ByLock kullandıkları iddiası nedeniyle görevlerinden ihraç edilen 2 bin 168 kamu çalışanından bin 823'ü de görevlerine iade edildi.

Yeni KHK yayınlandı! Alanya'dan ihraç ve iadeler var
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 8 Ocak'ta toplanan Bakanlar Kurulunca Anayasa'nın 121'inci ve 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu'nun 4'üncü maddesine göre alınan kararlar doğrultusunda hazırlanan 697 sayılı KHK, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararnamede, terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca (MGK) devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum ve gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı veya irtibatı olan kamu görevlerinin ihraçlarına ilişkin liste de yer aldı. Bazı kamu kurum ve kuruluşlarından 214, Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) ise 48 kişi kamu görevinden çıkartıldı. FETÖ'nün "Mor Beyin" kumpası sonucu ByLock kullandıkları iddiası nedeniyle görevlerinden ihraç edilen 2 bin 168 kamu çalışanından bin 823'ü de görevlerine iade edildi.

İŞTE LİSTEDEKİ ALANYALILAR

Daha önce görevden alınan Alanya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu 2'nci Müdürü Metin Karakaş, Alanya Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Ali Karanfil ve ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hemşire olarak çalışırken görevden el çektirilen Aysun Kamar FETÖ'nün 'Mor Beyin' kumpasın mağdurları olduğu belirlenerek görevlerine iade edildiler.

Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli öğretmen Fatih A.İ. ise son kararname ile ihraç edildi.

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2018, 09:48

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83