Yerli ilaç için MÜSİAD’dan milli hamle başladı

MÜSİAD tarafından düzenlenen 'Yerli İlaç Üretimi ve Termal Sağlık Turizm' konulu 'Vizyoner Anadolu Buluşmaları' Afyonkarahisar toplantısına MÜSİAD Alanya Şubesi de katıldı.

Yerli ilaç için MÜSİAD’dan milli hamle başladı

MÜSİAD tarafından düzenlenen yerli ilaç üretimi ve termal sağlık turizmi konulu toplantılar ilaç dışa bağımlıktan kurtulması noktasında önemli bir fikir alışverişi yapıldı.

Türkiye'de sağlık sektörünün ve ilaç sanayinin gelişmesine katkı sağlayan toplantıya, Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Güven ile MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan'ın yanı sıra Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, eski bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, milletvekilleri, akademisyenler ve sektör temsilcileri  Alanya’dan Başkan Durusoy ve yönetim kurulu üyeleri Erhan Direkçi ile Mehmet Gök de katıldı.

MÜSİAD Alanya Şube Başkanı Mustafa Durusoy yaptığı açıklamada, "Panelde hızla büyüyen ilaç sektörü ve termal turizm konularını ele alındı. MÜSİAD ailesi olarak yerli ve milli üretime büyük önem veriyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı yerli ve milli hamle konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Dünyadaki ilaç pazarı ve ülkelerin üretim ve tüketim oranı ve Türkiye’nin yol haritası ele alındı. Oldukça sağlıklı görüşler ortaya çıktı” dedi.

banner111

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2019, 10:58

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83