YÖRESEL ÜRÜNLERİMİZ YÖREKS’TE

Türkiye’nin yedi bölgesinden yöresel ürünlerin 158 stantta sergilendiği Yöresel Ürünler Fuarı’nda, Alanya Belediyesi de Alanya’nın yöresel ürünlerini Antalya Expo Center’de sergilemeye devam ediyor.

YÖRESEL ÜRÜNLERİMİZ YÖREKS’TE
Çarşamba günü başlayan ve 11 Ekim Pazar gününe kadar devam edecek fuarda, Alanya’nın yöresel ürünleri de fuardaki en iyi noktada yerini aldı. Çok sayıda ziyaretçinin ilgi gösterdiği Alanya standında,Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediyesi, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası(ALTSO), Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu, , Alanya Koza Ürünleri Kooperatifi ve Alanyalı girişimcilerin ürünleri sergilenmeye devam ediyor. Ayrıca, Alanya Çevre Koruma ve Yardımlaşma Derneği’nin (ALKOD) halk oyunları ekibi de yöresel kıyafetleriyle Alanya standına destek veriyor.

Fuarın ilk gününde Alanya standını ziyaret eden misafirleri ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yenialp, Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ALESO) Başkanı Nuri Demir, ALTSO yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri, ALKOD Başkanı Ömer Göker ve Alanya Turistlik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili birlikte ağırladı.

“MUZDAN SANATA, HAYALDEN TASARIMA” PROJESİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Alanya Belediyesi’nin bu yıl “Muzdan Sanata, Hayalden Tasarıma” başlığı altında muz lifi, muz lifinden elde edilen iplik, muz lifinden dokuma örnekleri, muz yaprağından yapılmış çiçek panolar, biblolar,  muz bitkisinin atık kısmından elde edilerek ekonomiye kazandırılan eşyalar, fuarı gezenleri şaşırttı.

Alanya’nın kaybolmakta olan kültürel değerlerinin yeniden hayat bulması ile ilgili Alanya Belediyesinin yapmış olduğu çalışmalar kapsamında sergilenen İpek Dokuma  ve İpek Kozasından Çiçek yapımı uygulamalı olarak ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Ayrıca Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda yapılan ‘Su Kabağı’ndan ürünler  ve Bakır ve Pirinç Levhalardan yapılmış kabartmalı tablolar da stantta yerini aldı.

ZİYARETÇİLERE YÖRESEL TATLAR İKRAM EDİLDİ

“Sizin oraların nesi meşhur?” sloganıyla  başlayan fuarda, Alanya Muzu, Avakado, Keçi Boynuzu (Harnup), turunç, üzüm, kiraz, patlıcan ve çeşitli reçeller,  bal gibi ürünler stantta göz dolduruyor.  Alanya Belediyesi, standı gelen ziyaretçilere de Badem Kahvesi, ‘S’ pasta ve ‘çiğirdik’ ikramında bulunuyor.

6. Yöresel Ürünler Fuarı'nda yer alan Alanya standını, fuarın birinci günü Dışişleri Eski Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya milletvekilleri ve protokol de ziyaret etti. 

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2015, 10:58

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83