Yücel: "15 yılda bir ay izin kullanmışlığım yok"

Şubat ayı meclis toplantısında konuşan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Seçim Çalışmalarında belediyelerin araçlarını kullanmayacağım. 15 yıllık belediye başkanıyım. 15 yılda 1 ay izin kullanmışlığım olmamıştır. 17 Şubat'ta meclis listelerini verdikten sonra belediyenin araçlarını, gereçlerini ve hiçbir şeyini kullanmayacağım" dedi.

Yücel: "15 yılda bir ay izin kullanmışlığım yok"

Alanya Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nı bugün Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi. MHP'den Kerim Aydoğan, Hasan Basar ve Garip Kodal, CHP'den Eray Erdem Mehmet Kural, AK Parti'den ise Kerim Başkaptan, Şükrü Cimrin, Mustafa Keşoğlu, Ahmet Büküş, Gökçen Nazifoğlu,  Erol Fazıloğlu, Ertuğrul Akay, Yusuf Hastürk, Mehmet Şenli, Alper Birer’in mazeretli olarak toplantıya katılamadı.

Başkan Yücel meclis toplantısına  2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı’nın ikinci döneminin öğrenci ve velilere hayırlı olmasını dileyerek başladı. Alanya Belediye Başkanı Yücel, “Eğitim yılının 2. Dönemi herkese hayırlı olsun. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz. Biliyorsunuz ki Geçtiğimiz günlerde Antalya ile  ilçeleri ve Alanya'mızda meydana gelen aşırı yağışlar, rüzgar ve hortum dolayısıyla yaşanan afette zarar gören esnafımıza, çiftçimize ve tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun.  Ayrıca hayatını kaybeden vatandaşlarımıza da Allah'tan rahmet diliyorum” şeklinde konuştu. Konuşmasında EMIT Fuarına da değinen Yücel sözlerine şu şekilde devam etti: “Burada 64 metrekarelik özel hazırlanmış stant ile Alanya'mızın tanıtımını yaptık. Alanyalı turizmcilerle şehrimizi temsil ettik. Fuardaki izlenimlerimiz oldukça olumlu. İnşallah bir aksilik yaşanmazsa 2019'da çok iyi bir turizm sezonu geçireceğiz" ifadelerini kullandı. MHP'nin 50. yılı hakkında da açıklamada bulunan Yücel, "Mensubu olmaktan her zaman onur ve gurur duyduğum MHP'nin 9 Şubat  Cumartesi günü 50. kuruluş yıldönümünü kutlayacağız.  MHP'nin 50. yılını kutluyor, Türk Milliyetçiliğinin kurucusu başbuğumuz merhum Alparslan Türkeş'i rahmetle anıyorum. "Benim aklım hep Türkiye'dir" diyen Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'ye, bir ülkünün peşinde 50 yıl hizmet eden MHP'ye hizmet vermiş herkese şükranlarımı sunuyorum.”



banner111

“CHP’DEN RED OYU GELDİ”

Söz alan CHP Grup sözcüsü Erdoğan Toktaş meclisin teleferik kararıyla ilgili “Başkanım bu konuda belediye meclisi işletme tarafından yazılı herhangi bir talep olmadan doğrudan doğruya hüküm değiştirmek istiyoruz. İşletmeciden yazılı bir talep almadan bu konuda  karar almamız mevzuata uygun olmaz diye düşünüyorum. Her şeye söz verilmiş burada söz çarpıtılır, biz yazılı belge olması lazım.  Bu nedenle red oyu kullanacağız" dedi.

Başkan Yücel ise konuyla ilgili şunları söyledi:  “Yani hem işletmecinin de talebi hem de bizim de talebimiz. Biz Sayıştay görüşmelerini aldık, işletmecinin de dilekçesini alırız. Büyükşehir yasasından dolayı ulaşım bizden olmadığı için buna zaten Sayıştay olumlu bir cevap verdi. Buradaki esas amaçlardan birisi de gruplara da yüzde 50 bir indirim yapıyoruz. Halkımızda bazen 3 defa, 5 defa teleferiği kullanmak zorunda oluyor. Misafirlerini kaleye göstermek en doğal hakkı. Buradaki yerli halka yüzde 50 gibi bir indirim uygulanacak. Bunu da biz hem sayıştay'a hem de buradaki işletmelerle görüşmenin neticesinde bu karın meclisten geçmesi" dedi. Söz konusu gündem maddesi meclis üyelerinin karşılıklı görüşmelerin ardından oy birliği ile kabul edildi.”

SEÇİM KAMPANYASI BELEDİYEDEN BAĞIMMSIZ OLACAK”

MHP ve AK Parti’nin ‘cumhur ittifakı’ çatısı altında ortak belediye başkanı adayı olan Yücel, seçim çalışmalarında Alanya Belediyesi’nin araçlarını kullanmayacağını söyledi. Yücel, “15 yıllık belediye başkanıyım. 15 yılda 1 ay izin kullanmışlığım olmamıştır. 17 Şubat'ta meclis listelerini verdikten sonra belediyenin araçlarını, gereçlerini ve hiçbir şeyini kullanmayacağım. Zaten makam aracı da kendimizin” şeklinde konuştu.

“DEMAŞ ALANYA VE ALANYA HALKININ EN ÖNEMLİ VARLIKLARINDAN BİRİSİ”

DEMAŞ’ın Turizm+Ticaret Alanı olarak onaylanması hakkında söz alan CHP Grup Sözcüsü Toktaş, “DEMAŞ Alanya ve Alanya halkının en önemli varlıklarından birisi olup, bu alanla ilgili olarak yapılacak bütün düzenlemeler halkın tamamını ilgilendirmektedir. Halkın tamamını doğrudan ilgilendiren ve Alanya’nın geleceğine yönelik hayati önem taşıyan bu tür bir tasarrufta bulunurken konunun basın medya aracılığı ile duyurulması ve toplumun her kesiminin, odaların, üniversitenin görüşünün alınması gerekmektedir. Bu alanla ilgili anket hatta referandum yapılması mümkündür. Bütün bu süreçlerin ardından mevzuata uygun olarak nasıl bir değişikliğin yapılacağına karar verilmesi uygun olacaktır. Proje demokrasisi dediğimiz bu durum uygulanmadan, görev sürenizin bitmesine 1 ay gibi bir zaman kala üstelik Alanya için hayati önem taşıyan bu maddenin gündeme getirilmesi, halkın haberi olmadan bu şekilde bir değişikliğe gidilmesinin uygun olmadığını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

YÜCEL: “BEN HALKA AYKIRI OLAN HİÇBİR ŞEYİN ARKASINDA DURMAM”

Konu hakkında Alanya Belediye Başkanı ise şunları söyledi: “Ben halka aykırı olan hiçbir şeyin arkasında durmam. Ben burada daha evvel planlamalarda yapılan hataların ve var olan eksikliklerin giderilmesin için mücadele ediyorum. Benimle birlikte aday olan arkadaşlar da seçim kitapçığını hazırlarken net bir karar versin. Siz sınırlama istiyorsunuz. Kültürel alanların olması noktasında aynı şeyleri düşünüyor, aynı şeyleri söylüyoruz. Alanya’da bu anlamda yaşanan eksikliklerin sıkıntısını en çok çeken benim. Alanya’da bin 500 kişilik bir salon istendiği zaman verememenin acısını en çok ben hissediyorum. Sizinle aynı yoldayız. Lakin biz diyoruz ki ticari alan sınırlaması koymayalım. Günün şartlarına göre planlama yapılabilsin. Alanya’nın ihtiyacını karşılayan bir yer olsun istiyorum. Ben ve benim arkadaşlarım ya da sizler kim olursa olsun Alanya’ya yakışan, en az 50 yıl sosyal ve kültürel açıdan ihtiyaçları karşılayabilecek bir gençlik merkezini bu şehre kazandıracağız. Biz bunu yapmak adına şu an bulunan arıtma bölgesini kullanacağız.

Gündem maddesi tartışmaların ardından meclis sonunda CHP'nin red oyu AK Parti ve MHP'nin kabul oyları ile meclisten geçirildi.

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2019, 20:33

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83