Yücel, Çavuşoğlu ziyaretinin nedenini açıkladı

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel Ankara'da yaptığı Mevlüt Çavuşoğu ziyareti ile ilgili konuştu.

Yücel, Çavuşoğlu ziyaretinin nedenini açıkladı
Alanya Belediyesi haftalık olağan encümen toplantısı gerçekleştirildi. Birimlerden gelen konuşarın incelendiği toplantı sonrası Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Başkan Yücel ilk olarak dün sürpriz bir şekilde gerçekleştirdiği Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ziyareti ile ilgili konuştu. Alanyalı Bakanı ziyaretinin sebebini açıklayan Başkan Yücel, "Ziyaretimizin asıl amacı AHEP Üniversitesi’nin geleceğini yapılandırma adına bir toplantımız vardı. Sayın Kaymakamımız Mustafa Harputlu ile birlikte gittik. Bu vesileyle gitmişken de bazı bakanlıklarda ve genel merkezimize ziyaretlerimiz oldu." dedi.

ÇAVUŞOĞLU TEŞEKKÜR ETTİ

Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na kendilerini ağırladığı için teşekkür eden Başkan Yücel, "1 veya 1 buçuk saatlik bir görüşmemiz oldu. Alanya gündemi ve ülke gündemiyle ilgili. Çok sağ olsun karşıladı bizi ziyaretimizi kabul etti ve bizleri ağırladı. Hem Alanya’nın bugüne kadar yerel yönetimlerine ve kamu kurum ve kuruluşlarına verdiği destekler için sizlerin huzurunda kendisine çok teşekkür ediyorum. Bugüne kadar hem yanımızda oldu bundan sonra da hep yanımızda olacağına dair bizlere çalışma hevesi verdi." diye konuştu

BAHÇELİ'NİN SELAMINI GETİRDİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ziyaretinin arından Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Merkezi'nde, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret eden Başkan Yücel, Bahçeli'nin Alanya'ya selamlarını getirdiğini söyledi. Başkan Yücel bu ziyaretle ilgili, "Genel başkanımıza da hem Alanya, hem de yerel yönetimler ve ülke gündemiyle ilgili kısa süreli bir sohbetimiz oldu. O da tüm Alanya halkımıza selamlarını iletti. Bizde onlara çalışmalarında başarılar diledik ve akabinde YÖK’teki toplantımızı yaptık. Yoğun bir gündemle Alanya’ya döndük." şeklinde konuştu.

"AHEP'İN MASASINDA PARA VAR"

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK)'nda yapılan toplantı hakkında konuşan Başkan Yücel, Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi (AHEP Üniversitesi) hakkında umut dolu kouştu. Başkan Yücel, "AHEP biliyorsunuz son 1 yılda çok iyi bir yapılanma ile, çok iyi bir büyüme ile umut vaat eden ve gelecek vaat eden bir üniversite olma yolunda. Şu anda AHEP’in herhangi bir ekonomik sıkıntısı yok. Allah razı olsun sizlerin huzurunda tekrar teşekkür ediyorum, Mevlüt Çavuşoğlu Bakanımız bizlere çok destek veriyor. Kaymakamız ve mütevelli heyeti ile üniversiteyi şu anda masasında nakit bile bulunabilecek duruma getirdik. Bundan sonra artık akademisyenlerle güçlendirerek daha da güçlü bir üniversite yapılanması yaparak ülkemizdeki sayılı üniversitelerin içine girmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Şu andaki yapılanma zaten bunu gösteriyor. AHEP Üniversitesi elle tutulan, gözle görülen; bölgemize ve ülkemize yeni nesil yetiştiren, bilimde ışığı olan bir üniversite haline gelecek." dedi.

ALANYA KIŞA HAZIR MI?

Gazetecilerin Alanya'da yaşanan su baskınları ile ilgili sorusunda yanıt veren Başkan Yücel, "Biz nasıl yaza hazırlık yapıyorsak kışa da aynı hazırlıkları yapıyoruz. Tabi ki sorumluluk alanlarımızdaki tüm hazırlıkların ve yapılandırmanın olduğu gibi kurumlar arasında da birbirimize destek vermek durumundayız. Bu senin işin o benim işim değil bir bütün halinde Alanya’daki vatandaşlarımızın mal ve can güvenliğini sağlamak adına olağan üstü afetlerde olsun Alanya Belediyesi üstüne düşen her türlü yükümlülüğü getirmek zorundadır ve getirecektir. Tabi ki aniden bastıran yağmurlar oldu. Burada da hiçbir şekilde can ve mal kaybı olmadan zarar görmeden atlatıldı. Allah daha büyük felaketler vermesin." diyerek sözlerini noktaladı. 

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2017, 12:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83