Yücel'den 90 yaşındaki Hıdır Dede'ye yeni ev

Geçtiğimiz Ramazan ayında Alanya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından tespiti yapılan ve Başkan Yücel’in talimatıyla yapımı başlayan Hıdır Özdemir’in evi tamamlandı. 90 yaşındaki Özdemir’in yeni yuvasının anahtarını, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel takdim etti.

Yücel'den 90 yaşındaki Hıdır Dede'ye yeni ev
Sosyal Belediyecilik anlayışıyla her alanda çalışmalarını sürdüren Alanya Belediyesi, 1927 doğumlu Hıdır Özdemir’in duvarları naylonla kaplı, çatısı, kapıları ve pencereleri yıkık halde bulunan evini sıfırdan inşa ederek yeniledi. Yeni evinin anahtarını teslim alarak kapısını açan 90 yaşındaki Özdemir, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’le birlikte yeni yuvasını gezdi.

İLK KEZ SIFIRDAN EV YAPILDI

Alanya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından Haziran 2017 tarihinde tespiti yapılan ve harap olmuş halde bulunan ev, hayırseverlerin de desteğiyle yoğun bir çalışmanın ardından 2 ayda tamamlandı. 2014’den bu yana 97 evin barınma ve tadilat ihtiyaçlarını karşılayan Alanya Belediyesi, ilk kez temelinden itibaren bir ev yaparak 90 yaşındaki Hıdır Özdemir’in yüzünü güldürdü.




“ARTIK DAMIM AKMAYACAK”

Sugözü Mahallesi Çinoğlu Sokak’da bulunan evi, Alanya Belediyesi ve hayırseverlerin desteğiyle yeniden inşa edilen Hıdır Özdemir, Alanya Belediyesi’ne, hayırseverlere ve Başkan Yücel’e teşekkür etti. Özdemir; “Başta Alanya Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel olmak üzere evimin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Evvelinde bu ev harabe halindeydi. Özellikle kış aylarında büyük zorluklar yaşıyordum. Artık kışları damı akmayan, pencereleri soğuk almayan bir evde yaşayacağım. Allah herkesten razı olsun.” dedi.

YÜCEL: “DARDA KALANIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel yapmış olduğu açıklamada, her zaman darda kalanın yanında olacaklarını vurgularken şunları söyledi; “Daha önce sosyal belediyecilik anlayışımızla ihtiyaç sahibi 97 haneye barınma ve tadilat hizmeti verdik. Hıdır amcamızın evini ise tespitinin ardından sıfırdan başlayarak tamamladık ve kendisine anahtarlarını teslim ettik. Yerel yönetici olarak her zaman darda kalanın yanında olacağımızı söylemiştik. Yapmış olduğumuz hizmetimizde bu sözümüzün en güzel örneklerinden bir tanesi. Bu ve bunun gibi yardımlarımız ve desteklerimiz her zaman sürecek. Hıdır amcama yeni evi hayırlı uğurlu olsun. Güle güle otursun. Yeni evinin içerisinde huzur bulsun.”

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2017, 14:51

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83