Yücel'den çok önemli kentsel dönüşüm açıklaması

Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Cumhuriyet Mahallesi'nde yapılan Kentsel dönüşüm uygulamaları ile ilgili "Vatandaşlar bizden duymadığı hiç bir bilgiye itibar etmesinler." dedi.

Yücel'den çok önemli kentsel dönüşüm açıklaması

 Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Cumhuriyet Mahallesi'nde yapılan kentsel dönüşüm uygulamaları ile ilgili bazı menfaat sahibi kişilerin rant sağlamak adına yapılan uygulamalara set vurmak istediklerini söyledi. Yücel, Encümen toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, "Vatandaşlar bizden duymadığı hiç bir bilgiye itibar etmesinler." dedi.

banner111
Yücel, yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi: "İlçemiz Cumhuriyet Mahallesi sınırları içerisine bulunan 37.3 hektar alan üzerinde devam eden projemiz adımları ve yapılan çalışmalar şu şekildedir;
Cumhuriyet Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projemizin 1. Aşaması olan Riskli Alan İlanı için yapılan çalışmalarımız neticesinde; Cumhuriyet Mahallesi sınırları içerisinde bulunan yaklaşık 37.3 hektar yüzölçümüne sahip alanın, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında kanunun 2 inci ve Ek 1 inci maddelerine göre “Riskli Alan” ilan edilmesi hakkındaki 20.11.2017 tarihli 2017/11092 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı, 13.01.2018 tarihli ve 30300 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
Alanya Belediyesi olarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğünden 89714382-501.99-E.44327 sayılı yazısı ile Cumhuriyet Mahallesi sınırları içerisinde bulunan yaklaşık 37.3 hektar yüzölçümüne sahip alanın üzerinde yapılacak projelerin tamamının yürütülmesi için yetki Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Belediyemize devredilmiştir. 
Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğünden alınan yetki devri ile beraber, Kentsel Dönüşüm projemizin 2. ve 3. Aşamalarını kapsayan süreç, Cumhuriyet Mahallesine İlişkin Mevcut Durum Değerlendirme, Hak Sahipliliği Tespiti ile Matematiksel ve Finansal Model Belirlenmesi iş ve işlemlerine başlanılmıştır, çalışmalarımız devam etmektedir.
Projemizin 4. Aşaması olan Saha Ofisinin İnşaası ve Organizasyonun yapılması işlemlerine başlanılmış ve inşaat aşamasına gelinmiştir. Geçici saha ofisimiz Cumhuriyet Mahallesi Palmiye Sokakta hizmet vermektedir.
Cumhuriyet Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesine ilişkin, sürecin geri, kalan kısmı olan 5. Kentsel Tasarım Projesi ve Süreç Takibi, 6. İmar Planı Çalışmaları, 7. Uzlaşma Görüşmeleri ve Sözleşmelerin İmzalatılması safhaları ise İhale Süreci devam etmekte olup, gereken tüm bilgi ve hizmetlere Cumhuriyet Mahallesi Palmiye Sokakta hizmet veren Saha Ofisimize (Tel:510 21 87) ve Alanya Belediyesi Merkez Hizmet Binasın da Plan ve Proje Müdürlüğümüze başvurabilirsiniz.
Saha ofisimize müracaat ederek iletişim bilgilerinizi verdiğinizde, sizlere yeni aşamalarla ilgili bilgi vermemiz daha kolay olacaktır.
Sizlerin de Cumhuriyet Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projemiz sürecinde vereceğiniz destekler için şimdiden teşekkür ederiz.

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2018, 13:24

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83