Yücel'den ilk mecliste ilk mesajlar

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ilk meclis toplantısında önemli mesajlar verdi.

Yücel'den ilk mecliste ilk mesajlar

31 Mart Yerel Seçimleri’nden tarihi bir oy olarak ikinci kez Alanya Belediye Başkanı seçilen Adem Murat Yücel ile yeni dönemin ilk belediye meclisi gerçekleşti.
5 Nisan itibariyle mazbatasını alarak çalışmalarına başlayan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in başkanlığında yeni dönemin ilk Belediye Meclis Oturumu gerçekleştirildi. Oturuma yeni seçilen 38 Belediye Meclis Üyesinin tamamı katıldı. Başkan Yücel, tüm meclis üyelerini ve katılımcıları tek tek selamlayarak salona girdi. Oturumun açılışında Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Açılışta konuşan Başkan Yücel, “2019-2024 arasındaki Alanya Belediyesi’nin seçilmiş tüm meclis üyeleri ve başkanlarına başarılar dilerim” dedi.

‘BİRLİK BERABERLİK İÇERİSİNDE ÇALIŞACAĞIZ’

İyi Parti Grup Sözcüsü Erkan Demirci, “31 Mart seçim sonuçlarının ülkemiz ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum: Antalya’da Muhittin Böcek, Alanya’da da Adem Murat Yücel başkanımıza teşekkür eder, geçmiş dönemlerde yaşanan sorunların yeni dönemde yaşanmaması adına elimizden geleni yapacağımıza söz veriyoruz. Halkımızın kararına saygılıyız. Planlı ve düzenli bir şehir oluşumu için bizlere verilen denetim görevini en iyi şekilde yapacağız. Uyumlu bir çalışma ortamının oluşması hizmet akışını sağlayacak şekilde çalışacağız” dedi.

‘ALANYA YENİ DÖNEMDE DE GELİŞİMİ SEÇTİ’

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Sözcüsü Mustafa Tuna da, “Bu bir son değil, yeni bir başlangıç dedik. Alanya halkı yeni dönemde de gelişimi, değişimi tercih ederek yeniden bizleri göreve getirdi. Köylü, kentli demeden her kesime hitap eden Başkanımız Adem Murat Yücel’i ve bizleri tercih etti. Hep birlikte Başkanımızın yanında durarak hizmet etmeye devam edeceğiz. Elbette eksikliklerimiz olabilir, bunları hep birlikte gidermeye çalışacağız. Alanya halkına elimizden gelen hizmeti yapacağız, yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” diye konuştu.

BAŞKAN YÜCEL: “ALANYA MENFAATLERİNİ ÖN PLANDA TUTACAĞIZ”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Bugüne kadar Alanyamıza hizmet etmiş tüm başkanlarımıza ve meclis üyelerimize sonsuz teşekkür ediyorum. İnşallah geçen dönem olduğu gibi Alanya menfaatlerini ön planda tutan örnek bir meclis olacağız. Bu vesile ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Muhittin Böcek ve diğer başkanlarımıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. 

BİRİNCİ VEKİL AYDOĞAN, İKİNCİ VEKİL ŞAHİN OLDU

Başkan Yücel, konuşmasının ardından Belediye Meclis Başkan Vekili seçimi için yerini Belediye Meclis Üyesi Kerim Ertekin’e devretti. Ertekin’in başkanlığında gizli oylama ile Meclis birinci ve ikinci Başkan Vekili Seçimleri gerçekleştirildi. Yapılan oylama sonucunda 38 meclis üyesinden 26’sının oyunu alan MHP’li Kerim Aydoğan birinci vekil olurken, ikinci vekil görevini ise 38 meclis üyesinin 26’sının oyunu alan MHP’li Ali Şahin oldu.

KÂTİP VE ENCÜMEN ÜYELERİ SEÇİLDİ

Yine gizli oylama ile 2 asil, 2 yedek olmak üzere Kâtip Üyesi Seçimi yapıldı. MHP’den Asil Üye olarak teklif edilen Nuri Tokuş ile Mustafa Toksöz ile Yedek Üye olarak teklif edilen Meliha Aras ile Paulina Müftüoğlu 38 meclis üyesinden 26’sının oyunu alarak kâtip üyesi olarak seçildiler. Akabinde gerçekleşen Encümen Üyesi seçimlerinde de MHP’li Emine Çalış, Mehmet Şenli ve Kerim Ertekin 37 meclis üyesinden 26’sının oyunu alarak encümen üyesi seçildiler.

KOMİSYON ÜYELERİ BELİRLENDİ

Plan Bütçe Komisyonu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in teklifiyle komisyonun 5 kişi olması ve her partiden bir üyenin bulunması gerektiği şeklinde oylandı. Komisyonda karar ile MHP’den Alper Birer, Fevzi Alaattinoğlu, Mustafa Sümbül, İyi Parti’den Yılmaz Bağışlar ve Fikret Arık yer aldı.
İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nda ise İyi Parti’den Didem Dim Özaltın ve Hüseyin Yaman, MHP’den ise Melike Nazifoğlu, Mehmet Ali Tekin ve Bilal Azak yer aldı.
Sosyal Yardım Değerlendirme Komisyonu’nda İyi Parti’den Nazmi Zavlak ve Hasan Basar, MHP’den Kayhan Balta, Bilal Azak ve Mustafa Toksöz yer aldı.
Tarihi Kentler Birliği’nde MHP’den asil üye olarak Mehmet Babaoğlu, yedek üye olarak ise Arif Tok yer aldı.
Akdeniz Belediyeler Birliği için ise MHP’li Ali Şahin, Arif Tok, Mehmet Ali Kiriş ve Melike Nazifoğlu asil, Muammer Özbudak ve Mehmet Ali Tekin de yedek üye olarak seçildi.
Meydan ve Sokaklara Ad Verme Komisyonu’nda da, İyi Parti’den Yılmaz Bağışlar ve Halit Öztürk, MHP’den ise Mustafa Sümbül, Muammer Özbudak, Mehmet Babaoğlu yer aldı.
Numarataj Komisyonu’nda ise İyi Parti’den Yılmaz Bağışlar ve Halit Öztürk, MHP’den ise Muammer Özbudak, Mehmet Babaoğlu ve Mustafa Sümbül oldu.
Kültür ve Turizm Komisyonu İyi Parti’den Alper Kan ve Serkan Salvur, MHP’den Nuri Tokuş, Fevzi Alaattinoğlu ve Paulina Müftüoğlu yer aldı.
Tarım ve Hayvancılık Komisyonu’nda İyi Parti’den Fikret Arık ve Serkan Salvur, MHP’den ise Mehmet Babaoğlu, Kerim Ertekin, Meliha Aras yer aldı.
Esnaf ve Ticaret Komisyonu’nda İyi Parti’den Fikret Arık ve Hüseyin Yaman, MHP’den ise Ahmet Dayanç, Kayhan Balta ve Mustafa Tuna yer aldı.
Borçlu Mükelleflerin Gayrimenkullerinin Satış Komisyonu’na Nuri Tokuş asil, Mehmet Ali Kiriş yedek olarak seçildi.
Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği’ne asil olarak Mehmet Babaoğlu, Fevzi Alaattinoğlu ve Mehmet Şenli, yedek olarak ise Mehmet Ali Tekin ve Bilal Azak seçildi.

BAŞKAN YÜCEL MECLİS ÜYELERİNE ÇİÇEK VERDİ

Komisyonların belirlenmesinin ardından Başkan Yücel, oturumu sonlandırdı. Başkan Yücel, yeni dönemde görev yapacağı meclis üyelerine çiçek verdi. Akabinde ise toplu hatıra fotoğrafı çektirildi. Başkan Yücel, “Allah birlik beraberliğimizi bozmasın. Alanya için el ele verip çalışalım” ifadelerini kullandı.

 

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2019, 17:08

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83