Yücel'den iskele çıkışı: Ruhsatları iptal ederiz

Alanya Belediye Meclisi'ne iskeledeki olaylar yine damga vurdu. Başkan Yücel, "Gerekirse ruhsat iptallerine kadar gideceğiz." dedi.

Yücel'den iskele çıkışı: Ruhsatları iptal ederiz
Alanya Belediyesi Aylık Olağan Meclis Toplantısı meclis salonunda Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlığında gerçekleştirildi. Gündeme ilişkin maddeler ve komisyon kararlarının görüşülmesinin yanı sıra, Başkan Yücel meclis üyelerine belediye hizmetleri ve turizm festivali hakkında bilgiler verdi. Başkan Yücel, turizm festivalinin  coşkuyla geçtiğini belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

'Belediyeler kapatılacak mı?' 

CHP'li Erdoğan Toktaş, Büyükşehir Yasası'nda bir değişiklik yapılacağını ve bununla birlikte bu yasanın uygulandığı illerde ilçe belediyelerinin kapatılacağı, ilçe belediyelerinin koordinatörler vasıtasıyla yürütileceği şeklinde duyumlar aldıklarını belirterek AKP grubu ve diğer meclis üyelerinin bu  konuda bir bilgisi olup olmadığını sordu. Bunun üzerine konuşan AKP Grup Sözcüsü Kerim Başkaptan, böyle bir şeyi duymadığını söyledi.

Çığırtkanlığı sordular

AKP'li Meclis Üyesi Şükrü Cimrin de çığırtkanlıkla ilgili neler yapılacağını sordu. Başkan Yücel de, "Bununla ilgili zabıta müdürlüğü her yerde geçen yılki adımların daha da üstünde kontrollü şekilde müdahalelerini yapıyor" diye cevap verdi. 

Cimrin, iskeledeki gerginliği de hatırlatarak konuşmasını şöyle sürdürdü: "Esnafın bir kısmı kurallara tam uyuyor. Kurallara hiç uymayan esnaf var. Kurallara tam uyan esnaf diğer yapılan haksızlık gibi durumlarda kolluk kuvvetlerinin buna müdahale etmemesine içerliyor. İşlerin çok iyi olmaması nedeniyle esnaf arasında yavaş yavaş bir gerilime doğru gidiyor. Bu elektriği çarşıda görebiliyoruz. Bu nedenle biraz daha etkin olmak gerekiyor." 

Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kula da, "Arkadaşlarımız 24 saat çalışıyor. Çarşı merkezinde söyleyebileceğiniz örneği varsa, gözden kaçan bir yer varsa,  biz gerekli müdahaleyi yaparız" ifadelerini kullandı. Cimrin birden fazla örnek olduğunu söyledi. 

'Müdahale ediyoruz'

Yücel de, "Eşitlik ilkesi gereği herkese aynı müdahaleyi yapıyoruz. İskeledeki yaptığımız uygulamaları da görüyorsunuz. İnşallah iskeledeki olaylar bir daha yaşanmaz. Yaşanırsa da biz kaymakamımızla  kolluk kuvvetlerimizle, zabıtamız koordineli bir şekilde çalışarak iskeledeki olaya müdahale ediyoruz, müdahale de edeceğiz. Gerekirse ruhsat iptallerine kadar gideceğiz. Ben bunu 3 yıldır haykırıyorum. Haykırmaya da devam edeceğim" dedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2017, 17:47

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83