Yücel'den yeni belediye binası ile ilgili önemli açıklama

Yücel'den yeni belediye binası ile ilgili önemli açıklama
Alanya Belediyesi'nin 2020 yılı performans bütçesi görüşüldü

Alanya Belediye Meclisi Ekim ayı oturumunu Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in başkanlığında toplandı. Mecliste, toplantıda Alanya Belediyesi’nin 2020 yılı performans bütçesi de görüşüldü.

Alanya Belediye Meclisi, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in başkanlığında Ekim ayı oturumunu gerçekleştirdi. Alanya Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşen oturumun açılışında konuşan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Pek çok etkinliği gerçekleştirdiğimiz Eylül ayını geride bıraktık. En az Eylül ayı kadar da güzel olan Ekim ayına geldik. En başta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutlamak istiyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bu vesileyle bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize de şükranlarımızı sunuyorum. Kızılay Haftası vesilesiyle de Alanya’nın sembol isimlerinden birisi haline gelen ve kanserle mücadele eden Şebnem kardeşimize acil şifalar diliyor, tüm vatandaşlarımızı Kızılay’a bağış konusunda hassasiyete davet ediyorum” diye konuştu.

CHP VE AK PARTİ’DEN ÖNERİLER

Toplantının açılış konuşmasının ardından Başkan Yücel, parti grup sözcülerine söz verdi. İlk olarak konuşan CHP Grup Sözcüsü Erkan Demirci, çözüm masasının Türkçe ve İngilizce hizmet verdiğini ancak Rus ve Alman vatandaşlarının da yerleşik olarak ilçede yaşadığını ve bu nedenle Çözüm Masası’nda Rusça ve Almanca dili bilen personeller de bulunması gerektiğini söyledi. AK Parti Grup Sözcüsü Mehmet Ali Kiriş ise öğrencilerin ulaşım konusunda büyük sıkıntı çektiğine vurgu yaptı. Kiriş, “Büyükşehir belediyesi ile birlikte bu konunun çözülmesi gerekiyor .” dedi. 

ÇAVUŞOĞU TALEBİ

AK Parti Gurubu yarıca yeni yapılan çevre yolunun Hasbahçe’den Cikcilli Kavşağı’na kadar olan kısmına Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun isminin verilmesinin görüşülmesini istedi. Başkan Yücel, AK Parti tarafından verilen dilekçenin gündeme alınıp alınmamasını oyladı. İlk olarak talebin gündeme alınması görüşüldü, ardından da konunun ilgili komisyona sevk edilmesi oy birliği ile kabul edildi. 

210 GÜN SÜRE VERDİK

CHP Grup Sözcüsü Erkan Demirci, belediyenin 2020 yılı performans bütçesinin görüşülmesi sırasında Başkan Yücel’e yeni binanın durumunu sordu. Konuya ilişkin açıklama yapan Yücel, yaşanan sıkıntının yüklenici firmanın maddi sıkıntı nedeniyle fesih talebinde bulunması olduğunu ifade ederek, “Yüklenici firma 2 defa fesih talebinde bulundu. Ancak, biz üzerimize düşen yükümlülüğü tam olarak yerine getirdiğimiz için mahkeme talebi red etti. Bu nedenle firma ile görüştük 210 gün süre verdik. Fesih kesinlikle söz konusu değil. Firma bize 210 günde bitireceğini söyledi. Ya bitirecek ya da tazminat bedeli olan yaklaşık 7 milyon TL’yi ödemek zorunda kalacak. Kamunun zarar görmesine müsaade etmemiz söz konusu değil.” Diye konuştu. 

BAŞKAN YÜCEL: “SPORUN VE SPORCUNUN KENTİYİZ”

Ekim ayında Alanya’nın pek çok spor organizasyonuna ev sahipliği yapacağını ifade eden Başkan Yücel, Alanya’nın her kesimden sporcunun buluşma noktası olduğunu belirtti. Ekim ayı içerisinde gerçekleşecek spor organizasyonlarının Alanya’nın tanıtımı ve sportif yönünü öne çıkaracağını söyleyen Başkan Yücel, “5-6 Ekim tarihlerinde 29. ETU Triathlon Avrupa Kupası, 16-24 Ekim tarihleri arasında Kadınlar ve Erkekler Salon Hokeyi Türkiye Şampiyonası, 21-27 Ekim tarihleri arasında World Winners Cup Plaj Futbolu, 28 Ekim-5 Kasım tarihleri arasında ise TFF Plaj Futbolu Ligi Türkiye Şampiyonası’na ev sahipliği yapacağız. Bu Alanya’nın önemli imaj çalışmalarından birisi” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2019, 19:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83