Yücel doğunun hayalini gerçeğe dönüştürdü

Demirtaş Mahallesi’yle birlikte 22 mahalleye hizmet verecek doğu mahallerinin en büyük özlemi “Demirtaş Kültür Merkezi” büyük bir törenle hizmete açıldı. 1000 kişilik ana salon, kapalı alanlar, kütüphane, bilgisayar odası, toplantı ve konferans salonlarının yeraldığı 2016’da temeli atılan Kültür Merkezi, bugün büyük bir törenle halkın hizmetine sunuldu.

Yücel doğunun hayalini gerçeğe dönüştürdü
Törene Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Gazipaşa Kaymakamı Nurullah Kaya, Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre, Jandarma Komutanı Yarbay Serkan Akbaba, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, ülkü ocakları başkanları, birim amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, vatandaşları ve çok sayıda davetli katıldı.
Alanı dolduran kalabalığa seslenen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, vatandaşlara Demirtaş Kültür Merkezi ve Belediye yatırımlarıyla ilgili bilgi verdi. Başkan Yücel açılış konuşmasında şu konu başlıklarına dikkat çekti:

“DEMİRTAŞ KÜLTÜR MERKEZİ HALKIMIZIN İHTİYAÇALARINA EN İYİ ŞEKİLDE CEVAP VEREBİLECEK BİR TESİS”

2016 yılında temeli atılan ve 6 milyon TL’lik bir yatırım olan Demirtaş Kültür Merkezi’nin düğün, nikah ve sünnet gibi organizasyonların yapılabileceği büyük salonuyla, 10 bine yakın kitabın bulunduğu kütüphanesiyle, bilgisayar odasıyla, açık ve kapalı mekanları, otoparkıyla halkın ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap verecek bir sosyal tesis olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Yücel, “Proje ve hizmetlerimizi planlarken, Alanya’yı bir bütün olarak düşünüyoruz. Tüm mahallelere eşit ve adaletli şekilde hizmetlerimizi götürüyoruz. Göreve geldiğimizde, “Merkez’de ne varsa, kırsal mahallelerimize de aynısı olacak.” demiştik. İşte bugün bu sözümüzü yerine getiriyoruz” dedi.

Demirtaş ve çevresinde bulunan 22 mahalleyle birlikte Kestel, Mahmutlar ve Kargıcak’ta yaşayan vatandaşlara da hizmet verecek Demirtaş Kültür Merkezi’nde toplantı, kongre ve konferans gibi çeşitli etkinlikler de düzenlenecek.30-40 yıl sonrası da düşünülerek planlanan binanın statiği ve mimari yapısını, gelecek yıllarda 2-3 kat daha arttırılarak tiyatro ve sinema salonu yapabilecek özellikte tasarlandı.

“TEKERİNİZE TOPRAĞI DEĞDİRMEDEN DEMİRTAŞ’A İNDİRECEĞİZ”

Demirtaş Kültür Merkezi’yle birlikte Alanya Belediyesi’nin büyük Alanya’ya kazandırdığı hizmet ve yatırımlarla ilgili de bilgi veren Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Mahallelerimizin en büyük sorunlarından biri de yol ve ulaşımdı. Göreve gelir gelmez Alanya merkezde, mahallelerimizde, kırsal bölgelerimizde ve tüm yaylalarımızda asfalt seferberliği başlattık. 11 Milyon TL maliyetle kurduğumuz asfalt plentimiz ve ocağımızla asfaltı daha ucuza üretiyoruz. 4 yılda 800 km asfalt döktük. 185 km yeni yol açtık. Mahallelerimize, vatandaşlarımızın huzurla, güvenle kullandığı modern, kaliteli ve Avrupa standartlarında yollar kazandırdık. 
Bu yaz da asfalt çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Yaylalarımızı ihya edeceğiz. Taşatan’dan çıkan bir vatandaşımızı, aracının tekerine toprağı değdirmeden Gören, Samsa, Köprübaşı, Gömürgen, Kadıyakası, Gökbel, Sarımut, Dikmetaş, Söğüt, Tokar, Kaş ve Koçdavut yolundan Demirtaş’a indireceğiz” dedi.

“ALANYA’NIN EN KISA SÜREDE İL OLACAĞINA İNANIYORUM”

“Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin “2023, Cumhuriyet’in yüzüncü yıldönümüdür. Büyükşehirleri kapsayacak şekilde yüz il, bin ilçeden oluşan bir idari sistemle, ekonomide yerli ve milli diriliş sayesinde, siyasette birlik ve dayanışma ruhunun ayağa kalkışıyla Türkiye, bölgesinde süper güç, küresel düzeyde de nazı geçen, sözü dinlenen bir ülke seviyesine çıkmalıdır, inanıyorum ki mutlaka çıkacaktır.” Sözlerine canı yürekten katılıyor; Genel Başkanımızın “YÜZ İL, BİN İLÇE” hedefiyle, mutlaka Alanya’nın da en kısa sürede il olacağına inanıyorum” diyen Belediye Başkanı Yücel, 4 yılda 3 kez Alanya’yı ziyaret ederek, Alanya’ya verdiği değeri gösteren ve her zaman Alanya’nın il olmasını destekleyen Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye Alanya halkı adına teşekkür ve şükranlarını sundu.

“KIRSALDAKİ BAZI YERLER CUMHURİYET TARİHİNDEN BU YANA ALAMADIĞI HİZMETLERİ DÖNEMİMİZDE ALDI”

Kırsaldaki birçok yerin Cumhuriyet tarihinden bu yana alamadığı yatırımları ve hizmetleri dönemlerinde aldığını belirten Başkan Yücel, “Şimdiye kadar buralara hizmet eden ve emeği geçen tüm bakanlarımıza, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, meclis üyelerimize, il genel meclis üyelerimize, muhtarlarımıza, azalarına ve sivil toplum örgütlerine teşekkür ederim. Ancak, artık hizmet zamanı bizde. İnşallah halkımızın bize duyduğu güven ve destekle çok daha güzel projeleri gerçekleştireceğiz. 
Artık üreterek güçlenen, güçlendikçe büyüyen ve büyüdükçe de halkına daha çok hizmet eden bir belediyeyiz” vurgusunu yaptı.

“HEP AÇILIŞ VE TEMEL ATMA TÖRENLERİYLE KARŞINIZDA OLACAĞIZ”

“4 yıllık görev süremizde bize güvenen ve destek veren vatandaşlarımızı mahcup etmedik. Boş sözlerle, gerçekleşmeyecek vaatlerle vatandaşımızı oyalamadık. Artık, bitirdiğimiz işlerle, ortaya koyduğumuz eserlerle karşınızdayız. Nisan ayından itibaren Alanyamıza kazandırdığımız projelerimizin açılış yada temel atma töreniyle daha sık sizlerin karşısında olacağız”.

800 YILLIK AV KÖŞKÜ ASLINA UYGUN RESTORE EDİLİYOR 

Bir açık hava müzesi olan Alanya’nın kültürel dokusunu hiç bozmadan gelecek nesillere aktarmanın birinci öncelikleri olduğunu söyleyen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Demirtaş’ta bulunan 800 yıllık Av Köşkü’nü restore ediyoruz. Anadolu Selçuklu köşk mimarisinin en önemli örneklerinden birisi olan Sedre Av Köşkü’nü tamamladıktan sonra Avcılık Müzesi olarak ziyarete açacağız. Syedra Kalesi de bizim için Alanya Kalesi kadar değerli bir kültürel mirastır. Korunması ve turizme kazandırılmasını hedefliyoruz” dedi.

BAŞKAN YÜCEL’DEN DEMİRTAŞLILARA KÖPRÜ MÜJDESİ

Demirtaş’ın en önemli sorunlarından biri olan Demirtaş Yenidamlar Köprüsü’nün inşaatına başladıklarını müjdeleyen Belediye Başkanı Yücel, “Yıllardır “ha yıkıldı yıkılacak” denilen, vatandaşlarımızın üzerinden korkarak geçtiği, bir türlü yapılamayan bu köprüyü yapmak da bizlere nasip oldu. Vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı bu köprüyü en kısa zamanda tamamlayacağız. Şimdiden Hayırlı Uğurlu Olsun.” şeklinde konuştu.

YATIRIMLARLA İLGİLİ BİLGİ VERDİ

Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, törene katılan misafirlere, Türkiye’nin en büyük ve en kapsamlı Yeni Hayvan Barınağı, Çamlıca Mahallesine yapılacak çok amaçlı yeni salon, Oba Kız Öğrenci Yurdunu, doğu ve batı mahallelerinde yapımı devam eden çok programlı 2 lise, Kestel ve Toslak Düğün Salonları, prestij caddelerini, Park Bahçeler Serası, “Her mahalleye bir park projesi” 54 mahallede yapılan park çalışmalarını, 956. 997 metrekareden 2 milyon 1583 metrekareye çıkarılan neredeyse 2.5 kart arttırılan yeşil alanlar, temalı parklar, Kızılalan’a projelendirilen Macera Parkı, Büyükşehir Yasasıyla 56 kat büyüyen kentin her noktasına 500 iş makinesi ve araçla yapılan hizmetler, merkez, doğu, batı mahalleleriyle birlikte yaylalara kurulan 7 şantiye ve tüm belediye yatırımlarıyla ilgili bilgi verdi.

“ALANYA’YI BÜYÜK PROJELERDLE BULUŞTURDUK”

“Alanya için hayal denilen projeleri gerçeğe dönüştürmeye devam ettiklerini belirten Belediye Başkanı Yücel, “Yapılamaz denilen işleri yapıyoruz. Büyük Alanya’yı Büyük projelerle buluşturuyoruz. Unesco Dünya Kültür Mirası adayı olan Alanya Kalesi’nin doğal ve tarihi yapısını korumak için, Alanya Kalesi’nin ulaşım ve trafik problemine en iyi çözüm olan teleferiği 35 Milyon TL’lik bir yatırımla geçeğe dönüştürdük. 

Belediye Hizmet Binası inşaatımız hızla yükseliyor. Yaklaşık 70 milyonluk bir yatırım olan Belediye Hizmet Binamızı, 16 ay gibi kısa bir sürede tamamlayıp, hizmete açacağız. 
Toslak Mahallemizde 94 dönümlük bir alana Güneş Enerji Santrali kurduk ve 11 Temmuzdan beri elektrik üretiyoruz. Ürettiğimiz elektriği satıyoruz ve elde ettiğimiz gelirle belediyemizin tüm elektrik ihtiyacını fazlasıyla karşılıyoruz.”

“23 NİSAN’DA DEVLET BAHÇELİ SOSYAL YAŞAM ALANINI AÇACAĞIZ”

“Alanya’ya kazandırdığımız bir diğer önemli tesis olan Devlet Bahçeli Sosyal Yaşam Alanı’nın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda açılışını gerçekleştireceğiz. Herkesin gıpta ile baktığı, eşi benzeri olmayan bir kent meydanı kazandırmak için çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah 2018 yılı içinde ihalesini gerçekleştirip, ilk kazmayı vuracağız. Saray Mahallemizde Kapalı Halk Pazarı ve Oba Mahallemizde Cenaze Hizmetleri Binası inşaatlarını tamamladık.”

“BATIYA KONAKLI VE GÜNEY DÜĞÜN SALONLARINI KAZANDIRACAĞIZ”

“Batı mahallelerimizde de 2018 yılında hizmetlerimizi katlayarak arttıracağız. Güney Düğün Salonumuzun inşaatına başladık. Konaklı Düğün Salonu’nun da ihalesi biter bitmez temelini atacağız. Çayarası Yaylamızda çalışmalarına başladığımız Ticaret Merkezinin bu yaz açılışını gerçekleştireceğiz. Hizmetlerimizle altın çağını yaşayan Alanya’yı, refah seviyesi yüksek, mutlu insanların yaşadığı, örnek alınan bir şehir yapmak için çalışıyoruz” dedi.

“MADDİ MANEVİ KATKI SAĞLAYAN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM”

Başkan Yücel açılış konuşmasını şu sözlerle tamamladı: 
“Kültür Merkezi’mizin yapımına maddi ve manevi katkı sağlayan Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım İşletmeler Genel Müdürlüğüne, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne ve MHP Antalya Milletvekilimiz Sayın Mehmet Günal’a teşekkürü bir borç bilirim. Kültür Merkezi’nin hiçbir bedel istemeden mimari projesini çizen Belediye Meclis Üyemiz ve Yüksek Mimar Melike Nazifoğlu’na, başından bu yana projeyle ilgili çalışmaları yürüten değerli belediye çalışanlarıma sizlerin huzurunda teşekkür ederim.
Açılışımızda bizi yalnız bırakmayan protokol üyelerimize, vatandaşlarımıza ve tüm misafirlerimize de ayrıca teşekkür ederim” dedi.

MEHMET GÜNAL: “ÜRETKEN BELEDİYECİLİĞİN EN GÜZEL ÖRNEĞİNİ BAŞKAN YÜCEL GÖSTERDİ”

Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in ardından kürsüye gelen MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in yaptığı hizmet ve yatırımlarla üretken belediyecilik alanında diğer belediyeler örnek olduğunu söyledi. Milletvekili Günal; “Başkan Yücel, örnek bir belediyecilik sergiliyor. Biz Alanya’yı diğer belediyelerimize örnek gösteriyoruz. Bu tesis ve önümüzdeki günlerde açılışı yapılacak tesisler Alanya’ya yeni güzellikler katacak. Adem Başkanımız sizlere hizmetlerin en iyisini sunuyor. Başkan sizden destek istedi, siz de O’ndan hizmet; siz desteği verdiniz O da size hizmeti verdi. Belediye Başkanımıza ve katkı sağlayan herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN YÜCEL VE MECLİS ÜYESİ NAZİFOĞLU’NA PLAKETLİ TEŞEKKÜR

Törenin ardından bölgesine kazandırılan bu dev proje için Demirtaş Muhtarı Ramazan Mecek ve Muhtarlar Derneği Başkanı Hasan Yüksel tarafından Belediye Başkanı Yücel’e, teşekkür plaketi takdim edildi. Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise merkezin projesini hazırlayan Yüksek Mimar ve Belediye Meclis Üyesi Melike Nazifoğlu’na emeği için bir kez daha teşekkür ederek plaket sundu.

Alanya Müftüsü Mustafa Topal’ın yaptığı duanın ardından Demirtaş Kültür Merkezi halkın hizmetine sunuldu. Başkan Yücel, davetlilere merkezi gezdirerek düzenlenecek etkinliklerle ilgili bilgi verdi, konukların sorularını yanıtladı.

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2018, 10:49

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83