Yücel: "Her ne hikmetse 15 Temmuz'da konuşturulmadım"

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel 15 Temmuz'da konuşma yapmasının sebebinin valilikten gelen bir talimat olduğunu söyledi. Yücel, "Her ne hikmetse program esnasında valilik kararı konuşamadım." dedi.

Yücel: "Her ne hikmetse 15 Temmuz'da konuşturulmadım"
Alanya Belediyesi haftalık olağan encümen toplantısı Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve birim amirlerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Toplantıda alınan kararların Alanya'ya hayırlı olmasını dileyen Başkan Yücel, toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. 

Geçtiğimiz hafta Alanya Kleopatra Plajı'nda yapılan CEV Kadınlar Plaj Voeybolu Şampiyonası ile ilgili konuşarak sözlerine başlayan Yücel, turnuvayı şampiyon olarak tamamlayan Finlandiya ekibini tebrik etti. Kırkıpınar'da başpehlivan olan İsmail Balaban'ı da tebrik eden Başkan Yücel, "İnşallah uzun yıllar güreş sahnesinde yer alır ve bizde bundan istifade ederiz. İstikbal vadeden bir arkadaşımız." diyerek Balaban'a övgüler yağdırdı. 

Önümüzdeki hafta Alanya'nın Gökbel Yaylası'nda yapılacak olan 13'üncü Alanya Gökbel Güreş Festivali'nde, Başpehlivan İsmail Balaban'da dahil olmak üzere Kırkpınar'da yarışan güreşçilerin sahne alacağını belirten Başkan Yücel, "Gerek çeyrek finalde, gerek yarı finalde, gerekse de final de yarışan tüm pehlivanlar Gökbel’de güreş tutacaklar. Bu da tabi Alanya Gökbel Güreşleri’nin ne kadar değerli ve ne kadar keyif verici bir güreş ortamının olacağının göstergesi." şeklinde konuştu.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NU TERİK ETTİ

Dün Başbakan Binali Yıldırım yeni bakanlar kurulunu açıklamıştı. Yeni bakanlar kurulunda Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'da koltuğunda kalarak bir dönem de daha Dışişleri Bakanı olarak görev almıştı. Çavuşoğlu'nun bu başarısını dün sosyal medya aracılığıyla kutlayan Başkan Yücel bugün de Alanya basını önünde Çavuşoğlu'nu tebrik etti. Alanya için çok önemli bir karar olduğunu vurgulayan Başkan Yücel, "Hem ülkemiz için hem de bölgemiz olarak sevindirici bir haber. Bizde bölge halkı olarak kendisine başarılar diliyoruz. İşi zor ama bizim dualarımız onunla birlikte. Biz de Alanya bölgesi olarak, halkımız olarak bunu da iyi değerlendirmeliyiz diye düşünüyorum." diye konuştu.

VALİLİKTEN TALİMAT GELDİ

15 Temmuz hain darbe girişimi hakkında açıklamalarda bulunan Yücel, "15 Temmuz sıradan bir gün değil. Her zaman da söylüyorum; bu ülke bir çok darbeler, birçok kalkışmalar, bir çok ihtilaller gördü ama 15 Temmuz ne bir darbeye ne bir kalkışmaya ne de bir ihtilale benziyordu. Bu resmen bir canilikti. Türk toplumuna yapılan, Türk milletine yapılan bir saldırıydı. Biz her şeyden önce bunun anlam ve önemini Türk milleti olarak çok iyi biliyoruz, bilmeye de devam edeceğiz." dedi.

Alanya Atatürk Heykeli önünde 15 Temmuz Demokrasi Bayramı nedeniyle sabaha kadar süren etkinlikler düzenlenmişti. Alanya Kaymakamlığı tarafından açıklanan programda Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'inde konuşma yapacağı bilgisi yer alıyordu. Ancak Başkan Yücel konuşma yapmadı. Bir gazetecinin bu konuyu Yücel'e sorması üzerine Başkan Yücel, "Ben o programa katılmadan önce kaymakamlık tarafından bizlere verilen bilgi o programda bize söz verileceği ve halka hitap edeceğimiz yönündeydi. Her ne hikmetse program esnasında valiliğimizin talimatıyla sadece Kaymakam Bey'in konuşma yapabileceği, ilçelerde kaymakamların illerde de valilerin konuşma yapabileceği yönünde talimat geldi. Ama diğer ilçelerde belediye başkanları ve kaymakamlar görüşlerini beyan ettiler, konuşmalarını yaptılar. Biz de ki de böyle bir uygulama oldu. Takdirle karşılıyoruz, tabi ki kamuoyunun da takdirine sunuyorum." dedi.

Başkan Yücel son olarak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut'un Demirtaş'ta yapılmasını istediği Yenidamla köprüsü ile ilgili gelinen aşamayı anlattı. Yücel, en kısa sürede köprünün ihalesinin yapılacağını ve akabinde çalışmaların başlayacağını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2017, 13:13

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83