Yücel'in yüzde 25 hedefi 50 oldu

Yücel'in yüzde 25 hedefi 50 oldu
Küresel çaptaki COVID-19 salgını nedeniyle 3 aydır toplanmayan Alanya Belediye Meclisi, bugün yeniden bir araya geldi. Sosyal mesafe kurallarının gözetildiği oturum, Alanya Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 3 ay sonra gerçekleşen oturuma tüm üyeler eksiksiz katıldı.

Alanya Belediyesi aylık olağan meclis oturumları, küresel çapta etki gösteren COVID-19 (Yeni Tip Koronavirüs) salgını nedeniyle verdiği 3 aylık aranın ardından bugün yeniden toplandı. Alanya Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen oturuma Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlık etti. 3 ay aranın ardından gerçekleşen oturuma tüm partilerin üyeleri eksiksiz katılırken, oturma düzeninde sosyal mesafe kuralları uygulandı.


“YENİDEN BİR ARAYA GELDİĞİMİZ İÇİN MUTLUYUM”

Parti grup sözcülerinin ardından meclisin açılış konuşmasını gerçekleştiren Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, salgın nedeniyle verilen aranın ardından yeniden bir araya geldikleri için mutlu olduğunu söyledi. Türk milletinin ve devletinin salgın boyunca gösterdiği iradenin tüm dünyaya örnek teşkil ettiğini belirten Başkan Yücel, “Devletimizin ve milletimizin kararlılığı ve iradesiyle kısa sürede başarı ile çıktığımız bu süreç bir kez daha bizlere gösterdi ki, Türk milleti olarak zor günlerde birlik ve beraberliği sağladığımız sürece aşamayacağımız sorun yok” dedi.

“BAYRAMLARDA BULUŞABİLDİĞİMİZ GÜNLER DİLİYORUM”

COVID-19 salgını nedeniyle pek çok önemli konuda millet olarak tavizler vermek zorunda kaldıklarını belirten Başkan Yücel, “Bu süreç içerisinde çeşitli tavizler vererek geride bıraktığımız tüm resmî ve dini bayramlarımızı bir kez daha kutluyor, yüce Allah’tan yeniden coşku içerisinde kutlayabildiğimiz bayramlar diliyorum. Yine bu dönemde geride kalan Anne ve Babalar Günü’nü kutluyor elleri öpülesi büyüklerimize uzun ömürler, ebediyete intikal etmiş olanlara ise Allah’tan rahmet diliyorum. Ayrıca geçtiğimiz haftalarda LYS ve YKS’de ter döken tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.

“ALANYASPOR KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR”

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramını kutlayan Başkan Yücel, “Öte yandan bu milletin iradesine müdahale etmeyi hedefleyen ve halkın çelik pençesi altında ezilen 15 Temmuz hain darbe girişimini kınıyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Ayrıca 22 Haziran tarihinde oynanan Alanyaspor-Trabzonspor müsabakasında takımımıza ve Kulüp Başkanımız Hasan Çavuşoğlu'na yapılan çirkin saldırıyı bir kez daha şiddetle kınıyor, Alanyaspor'un bu şehrin kırmızı çizgisi olduğunu ısrarla vurguluyorum. Turuncu yeşil sevdamıza, hem kupa hem de ligdeki başarılı, onurlu ve herkesçe takdir gören yürüyüşünde başarılar diliyorum. Geçtiğimiz günlerde 2. Lig, 3. Lig ve Spor Toto Bölgesel Amatör Lig'lerinin oynatılmamasına ve liglerin kaldığı noktada tescillenmesine karar verildi. Buna göre Kestelspor'umuz, lider olarak sürdürdüğü BAL Ligi'nde şampiyonluğunu ilan ederek 3. Lig’e yükseldi. Bu gururu şehrimize yaşatan Kestelspor’un yönetim, teknik heyet, futbolcularımız ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, takımımıza 3. Lig’de başarılar diliyorum” diye konuştu.


“VERDİĞİMİZ TÜM VAATLERİ YERİNE GETİRİYORUZ”

“Bugüne kadar verdiğimiz tüm sözlerin arkasında durduk ve hepsini gerçekleştiriyoruz” diyen Başkan Yücel, COVID-19 salgını süresince yaptıkları icraatlara değindi. Başkan Yücel, “Atatürk Caddesi’ndeki trafiği rahatlatmak adına bir çalışma başlattık. Çalışmalarımız doğrultusunda trafiği yüzde 25 rahatlatmayı hedeflemiştik ama bakıyoruz ki yüzde 50’yi bulan bir rahatlama söz konusu” ifadelerini kullandı.

COVID-19 SÜRECİ MECLİS ÜYELERİNE AKTARILDI

Başkan Yücel’in konuşmasının ardından Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş, COVID-19 salgını süresince, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Temizlik İşler Müdürlüğü ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nce yürütülen faaliyetlere ilişkin sunum yaptı. Süreç içerisinde Alanya Belediyesi bünyesine kazandırılan mikronsis aracı, dezenfeksiyon tüneli ve maske atölyesi gibi çalışmalardan bahseden Erdoğmuş taksi durakları, eczaneler, kuaförler, güzellik salonları, kamu binaları, kütüphaneler, parklar, mesire alanları ve spor tesisleri başta olmak üzere vatandaşların yoğun olarak bulduğu tüm alanları dezenfekte ettiklerini belirtti. Erdoğmuş, süreç boyunca yürütülen tüm çalışmaları katılımcılara aktardı.

BAŞKAN YÜCEL’İN GERİDE KALAN 1 YILI MECLİSTEN GEÇTİ

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş’un sunumunun ardından Başkan Yücel, geride kalan bir yıllık görev sürecini kapsayan faaliyet raporunun okunup onaylanması için yerini Meclis Başkan Vekili Kerim Aydoğan’a bıraktı. Aydoğan, meclis üyelerine geride kalan süreci anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Grup sözcülerinin değerlendirmelerinin ardından Başkan Yücel’in geride kalan bir yıllık faaliyet dönemi oylamaya sunuldu. Faaliyet raporu İyi Parti’nin çekimser oylarına karşılık, Cumhuriyet Halk Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin kabul oyları ile oy çokluğu alarak geçti.

“ANTALYA’NIN EN GÜÇLÜ EKONOMİSİNE SAHİP BELEDİYESİ OLDUK”

Oylamanın ardından konuşan Başkan Yücel, “Göreve geldiğimiz günden bu yana söz verdiğimiz tüm projeleri hayata geçirmek için durmadan çalıştık. Eleştiri bu işin doğasında var. Ben de hayatım boyunca önerilere, eleştirilere ve tenkitlere hep açık oldum. Göreve geldiğimizden bu yana belediyemizin borcunu kat be kat arttırdık. Borçlu belediyeyi bütçeli bir belediyeye çevirdik. Antalya bölgesindeki en yüksek yatırım bütçesine sahip belediyelerden birisi haline geldik. Bunu da öz kaynaklarımızla başardık. Alanya halkına en konforlu en güzel hizmeti yapmaya gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı.

ENCÜMEN ÜYELERİ YENİDEN BELİRLENDİ

Daha sonrasında görev süresi dolan Alanya Belediyesi Encümen üyeleri için gizli oylama usulü seçim yapıldı. Seçim sonucuna göre encümen üyeliğine Milliyetçi Hareket Partisi’nden Kerim Ertekin ile Nuri Tokuş, Adalet ve Kalkınma Partisi’nden ise Arif Tok seçildi.  

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2020, 07:50

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83