YÜCEL MECLİSİ OLAĞANÜSTÜ TOPLUYOR

Alanya Belediye Meclisi, kardeş şehir Schwechat'ın kardeşlik anlaşmasının sonlandırılması için toplanıyor.

YÜCEL MECLİSİ OLAĞANÜSTÜ TOPLUYOR

 Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Belediyesi’nin kardeş şehri Schwechat ile kardeşlik antlaşmasını sonlandırmak için Cuma günü saat 11.00’da Belediye Meclisi’ni olağanüstü topluyor. 

banner111
Avusturya’da bulunan kardeş şehir Schwechat’daki havaalanında reklam panolarında Türkiye aleyhine yayınlanan yazılar nedeniyle Belediye Meclisi yarın olağanüstü toplanıyor.  Tek madde ile gerçekleştirilecek Belediye Meclisi’nde Alanya ve Schwechat arasındaki kardeşlik antlaşmasının iptal edilmesi meclis üyelerinin onayına sunulacak.

Cuma günü saat 11.00’da yapılacak toplantı öncesinde Başkan Yücel, tüm partilerin grup başkanları ile görüşerek fikir alışverişinde bulundu. Başkan Yücel,  25-28 Ağustos tarihlerinde Schwechat’da düzenlenecek ziyaretin de iptal edildiğini açıkladı. 

KARDEŞLİK ANTLAŞMASININ İPTALİ MECLİSE SUNULACAK

Viyana Havalimanı’nda yazılan her iki yazının da kabul edilemez olduğunu tekrarlayan Başkan Yücel, “İlk rezaletin ardından Schwechat Belediye Başkanı Karin Baier ile yazışmalarda bulunmuş ve bu rezaletin önlenmesini ve tekrarlanmamasını istemiştik. Ancak ikinci yazıdan sonra buraya yapacağımız ziyareti iptal ettik. Belediye Meclisimizde bulunan partilerin grup başkanları ile konuyu istişare ederek Meclisimizi olağanüstü toplamaya karar verdik. Bu yaşananlardan sonra kardeşlik ilişkilerimizi yeniden gözden geçireceğiz ve yaşanan süreci değerlendirip kardeşlik antlaşmasının sonlandırılmasını meclis üyelerimizin onayına sunacağız. Hiçbirşey olmamış gibi devam edemeyiz. Kardeşlik antlaşmasının devam edip etmeyeceğine Meclisimiz karar verecek.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2016, 14:58

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83