Yücel: Ramazan'da vatandaşlarımızın yanındayız

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, haftalık Encümen Toplantısı’nın ardından gündemi değerlendirdi.

Yücel: Ramazan'da vatandaşlarımızın yanındayız
Açıklamalarına Anneler Günü’nü ve Ramazan ayının gelişini kutlayarak başlayan Başkan Yücel, “Ramazan boyunca merkez, doğu ve batı mahallerimizde 3 noktada her gün 2 bin 500-3 bin kişilik iftar çadırı kuracağız. Maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarımıza 5 bin paket erzak yardımında bulunacağız. Belediye yanında geleneksel olarak düzenlediğimiz Ramazan Meydanı etkinliklerimizle Ramazan ayının manevi iklimini şehrimizde yaşatacağız.” dedi.

“TÜM ANNELERİMİZİN ANNELER GÜNÜ’NÜ KUTLARIM”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Haftalık Encümen toplantısının ardından yaptığı açıklamada 13 Mayıs Pazar günü kutlanacak Anneler Günü’yle ilgili olarak “Tüm annelerimizin Anneler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.” dedi.

“RAMAZAN’DA HER GÜN 3 AYRI NOKTADA İFTAR ÇADIRI KURACAĞIZ”

15 Mayıs Salı akşamı başlayacak Ramazan ayı ile ilgili açıklama yapan Başkan Yücel, iftar çadırlarının bu yıl da vatandaşlara hizmet edeceğini söyledi. Başkan Yücel; “Tüm Alanya halkının ve vatandaşlarımızın Ramazan-ı Şeriflerini tebrik ediyorum. İslam Alemine, ülkemize ve şehrimize hayırlar getirmesini diliyorum. Alanya Belediyesi olarak hazırlıklarımızı tamamladık. Merkez (Eşgilik), Doğu (Mahmutlar Düğün Salonu), Batı (Konaklı Saat Kulesi Meydan)’ da olmak üzere her gün 3 ayrı noktada 2 bin 500- 3 bin kişiye iftar çadırımızda yemek vereceğiz. Ayrıca engelli vatandaşlarımız için evlerine iftar yemeği hizmeti belediyemiz tarafından sağlanacak. Maddi durumu iyi olmayan 5 bin vatandaşımıza da belediyemizin erzak paketlerini ulaştıracağız.” dedi.

“BU YIL DA MANEVİ DEĞERLERİMİZİ RAMAZAN MEYDANLARINA TAŞIYACAĞIZ”

Ramazan aylarında büyük ilgi gören Ramazan Meydanı’nın bu yıl da kurulacağını söyleyen Başkan Yücel, açıklamalarına şöyle devam etti; “Ramazan boyunca her gün Belediye yanındaki alanda geleneksel hale gelen Ramazan Meydanı adı altında şenlik ve etkinlikler düzenleyeceğiz. Ramazanı Ramazan tadında yaşamak ve yaşatmak için, manevi değerlerimizi gelecek nesillere aktarmak için meddah, orta oyunu, Hacivat-Karagöz, Türk Sanat Müziği gibi etkinliklerimiz ve alanda da çeşitli ikramlarımız olacak.”

“ENGELSİZ KENT UYGULAMALARIMIZLA ÖRNEK ŞEHİRİZ”

10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle de bir açıklama yapan Başkan Yücel, Engelsiz Kent Alanya projesinin örnek teşkil ettiğini vurguladı. Başkan Yücel; “Engelsiz Kent Alanya imajıyla, engelli vatandaşlarımızın şehrimizde hiçbir engelle karşılaşmadan rahat ve huzurlu bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmeleri için çalışmalar yapmaktayız. Alanya Belediyesi, engelli bireylerin hayatını kolaylaştıran uygulamaları ve çalışmalarıyla hem dünyada hem de Türkiye’de örnek bir kent olma yolunda ilerlemektedir. Türkiye’de sayılı merkezlerden birisi olan Engelsiz Yaşam Merkezimiz, Engelsiz Aracımız, Engelsiz Sanat Atölyemiz, Spor Merkezimiz, uzman ekibimiz ve engelsiz projelerimizle engelli birey ve çocuklarımıza en iyi şekilde hizmet vermeye devam ediyoruz. Sadece bu hafta değil her zaman engelli vatandaşlarımızın yanındayız.” dedi.

BAŞKAN YÜCEL, VATANDAŞLARI İKİNCİ BAHAR PARKI’NIN AÇILIŞI’NA DAVET ETTİ

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Akdeniz bölgesinde bir ilk olan ve ileri yaş vatandaşlara yönelik yapılan İkinci Bahar Parkı’nın açılış törenine tüm vatandaşları davet etti. Başkan Yücel; “Alanya’ya yeni parklar ve sosyal alanlar kazandırmaya devam ediyoruz. 14 Mayıs Pazartesi günü saat 16.00’da Ahmet Tokuş Bulvarı üzerindeki ileri yaş vatandaşlarımız için yapımını tamamladığımız İkinci Bahar Parkı’nın açılışını gerçekleştireceğiz. Akdeniz’de bir ilk olan ve ileri yaşa hitap eden parkımızın açılışını eski Spor Bakanımız Fikret Ünlü, eski Güreşçi, Milli Sporcumuz, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Ahmet Ayık’ın katılımıyla gerçekleştireceğiz. Bütün vatandaşlarımız davetlidir.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2018, 16:25

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83