YÜCEL: SYEDRA’YA DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Seki Mahallesi’nde bulunan Syedra Antik Kenti’nde yapılacak “Arkeolojik Yüzey Araştırmaları” için destek isteyen Uşak Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Birol Can’a, “Desteğimiz 2015 yılında olduğu gibi 2016’da da devam edecektir” dedi.

YÜCEL: SYEDRA’YA DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

 Uşak Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Birol Can başkanlığında, Kültür ve Turizm Bakanlığı adına sürdürülen Syedra Arkeolojik Yüzey Araştırmalarının ilk sezonu 2015 yılında  Alanya Belediyesi’nin de desteği tamamlanmıştı. 2016 yılında yapılacak çalışmalar için kamu kurumlarından ve sivil toplum kuruluşlarından destek istemek için ziyaret eden Doç. Dr. Birol Can’a, Başkan Yücel, 2016 yılında da desteklerinin devam edeceğini bildirdi. Neredeyse Alanya Kalesi kadar bir alana sahip olan Syedra Antik Kenti’nin Alanya tarihi, turizmi ve kültürü açısından büyük önem arz ettiğini bildiklerini kaydeden Belediye Başkanı Yücel, kazı başladığı zaman önemli bir tarihin gün yüzüne çıkacağını söyledi.

banner111
2015’İN RAPORUNU SUNDU

Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i makamında ziyaret eden kazı başkanı Doç. Dr. Birol Can ve beraberindekiler, antik kente geçen yıl yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi ve destek veren tüm kuruluşlara teşekkür etti. Can, “Yüzey araştırmaları, kazı çalışmalarından önce yapılan çok önemli bir hazırlıktır. Bölgedeki bu ilk dönem çalışmalarımızda öncelikli amacımız kentin tüm yayılım alanını tespit etmekti. 2016 yılında yapacağımız çalışmalarla yüzey  araştırmalarını tamamlayıp kazıya başlanacak duruma getirmeyi planlıyoruz. Belediyenin desteklerinin devam etmesi bizim için çok  önemli. Yüzey araştırmalarının tamamlanmasını ardından Syedra arkeoloji kazılarının başlatılmasının, hem bu antik kentin açığa çıkarılması, hem de oldukça canlı bir turizm potansiyeli olan Alanya’nın turizmini hareketlendirmesi açısından son derece etkili olacaktır” şeklinde ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2016, 18:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83