YÜCEL'DEN DEMAŞ'LA İLGİLİ FLAŞ KARAR

Alanya’nın merak ettiği konulardan birisi olan DEMAŞ konusuna açıklık getiren Adem Murat Yücel, “Ayın 20’inde tekrar ihaleye çıkaracağız. En yakın zamanda da DEMAŞ’ın kullanımıyla ilgili kamuoyu yoklaması yaptırıp, DEMAŞ’la ilgili projemizi de birkaç ay içerisinde kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.

YÜCEL'DEN DEMAŞ'LA İLGİLİ FLAŞ KARAR
Bugün yapılan Alanya Belediyesi Haftalık Olağan Encümen Toplantısında Belediye Başkanı Adem Murat Yücel gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yücel, beklenen ihalelerin önümüzdeki hafta yapılacağını söyledi ve 43 aracı ihaleye çıkaracaklarını söyledi. 

'CAZİBE MERKEZİ OLACAK'

Alanya’nın merak ettiği konulardan birisi olan DEMAŞ konusuna açıklık getiren Adem Murat Yücel, “Ayın 20’inde tekrar ihaleye çıkaracağız. En yakın zamanda da DEMAŞ’ın kullanımıyla ilgili kamuoyu yoklaması yaptırıp, DEMAŞ’la ilgili projemizi de birkaç ay içerisinde kamuoyuyla paylaşacağız. Zaten o ihaleyi de bir yıllık sınırlı vermemizin sebebi de, DEMAŞ’ın şuan ki kullanım şartlarının ne 3 bölge halkına nede belediyeye ekonomik olarak bir katkısı var. Bunu kamuoyu yoklamasında ne çıkarsa bizde o şekilde uygulamaya geçeceğiz. DEMAŞ’la ilgili iyi bir projemiz var. Ortamı sağlayabilirsek, DEMAŞ hem Alanya halkımızın kullanımında hem de rantabilitesi çok yüksek,  belediyemize çok yüksek gelir getirebilecek biz cazibe olacağına inanıyorum” dedi.

'BELEDİYEYE KAMBUR OLUYOR'

Su işlerinin Belediyeden ASAT’a geçmesi ile yeni bir soru akıllara gelmiş, vatandaştan alınan depozito ücretlerinin ASAT’a devri söz konusu olmuştu. Bu konuyla ilgili de konuşan Başkan Yücel, “Yaklaşık bir yıldır sürecili devam eden bir konuydu. Şuana kadar tüm belediyeleri ve köyleri kurulmuş su şebekelerinden para talep ediyor ASAT. Biz bir yıl önce bir öneride bulunmuştuk. ‘Kim geriye iade istiyorsa bize müracaat etsin biz iadelerini yapalım’ demiştik. Bu Mevlalar küçük Mevlalar değil. Neredeyse; 4 Milyon’un üzerinde bir miktar. Bu da belediyemizin için gerçekten bir kambur. Bugüne kadar zaten çevre temizlikten belediyenin payına düşen 7-8 Bin Lira’sını zaten kesti. Bundan sonrada aynı şekilde ödemelerini yapacağız. Bu para bizi zor duruma sokacaktır” ifadelerini kullandı. 

'2016 YATIRIM YILI OLACAK'

Yücel ödenecek paraların yatırımların önüne geçmeyeceğini de söyledi ve “Biz zaten bütçemizi yaparken yüzde 10 aşağı veya yukarı şeklinde hazırlıyoruz. Bu yatırımlarımızın önüne geçmez. Biz geçmiş olduğumuz bir yılı kurumsallaşmaya ve bölgeye hâkim olmaya ayırdık. Artık önümüze bakacağız. 2016 ve 2017 yılları bizim için yatırım yılı olacak” şekliden konuştu.

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2015, 18:26

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83