Ziraatçiler Alanya'da toplandı

Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Turgut Musluoğlu ev sahipliğinde Alanya,'da gerçekleşti.

Ziraatçiler Alanya'da toplandı

Antalya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Alanya Ziraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Toplantıya Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Tunahan Kasapoğlu, Antalya Tarım İl Müdür Yardımcısı Derya Bilgin, Batı Akdeniz Araştırma Enstitüsü Müdürü Abdullah Ünlü, Antalya, Manavgat, Serik, Kumluca, Demre, Finike, Elmalı, Korkuteli, Kaş, Gazipaşa ve Akseki ziraat odası başkanları ile oda genel sekreterleri katıldı.

MUSLUOĞLU: YAPILMASI GEREKENLERİ RAPOR HALİNE GETİRDİK

Toplantıya ilişkin bilgi veren Alanya Ziraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu "Antalya il genelinde bitkisel ve hayvansal üretimle ilgili yapılması gerekenleri rapor haline getirdik. Hazırladığımız raporda 2017 yılında çiftçiye verilecek destekler, Devlet Su İşleri Müdürlüğü'nün il bazındaki sulama suyu projeleri, sulama ücretleri, üreticinin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri borçlarının yapılandırılması, Antalya'daki tüm örtü altı üreticilerine fide desteği sağlanması, tarımsal sigortalar konusunda üreticinin karşılaştığı sorunlar,  örtü altı üretimde üreticilerimizin yoğun olarak kullandığı arı desteklerinin yarım dönümlük kapalı alanlara kadar verilmesi gibi konular yer alıyor. Arı desteği şu anda 1 dönümün altındaki alanlar için verilmiyor. Oysa Alanya'da çok yoğun olarak 700-800 metrekarelik kapalı alan var. Bu üreticilerimizin de doğal dölleyici arı desteği alması, destek alamadığı için dölleme için kimyasal kullanmasının önüne geçmek istiyoruz" dedi.  

banner111

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2017, 17:27

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83