Hiç bir şey yemiyorum, çok az besleniyorum ama bu kilolar neden gitmiyor ????

 İşte bizim en çok başa çıkmaya çalıştığımız en büyük problem.Yani açlık diyetleri..Merkezimize gelen danışanların çoğundan duymaya alışık olduğumuz cümleler…
Hiç bir şey yememek kısa vadede belki birkaç kilo kaybettirir fakat uzun vadede getirimi çok daha büyük problemlere yol açabilmektedir.Bunların başında çağımızın en büyük problemlerinden birisi olan insülin direnci gelmektedir.Bunun yanında böbrek ve karaciğer fonksiyon bozuklukları, tansiyon problemleri, metabolizmanın yavaşlaması, cildin çok fazla yıpranması, kalp ritm bozuklukları  ve kalp krizini de beraberinde getiren ciddi sağlık problemleri…
Zayıflamak uğruna aç kalmak, öğün atlamak çoğu zaman kilo almaya neden olur. Çünkü yeterince beslenemeyen metabolizma, durumu 'kıtlık' olarak algılar ve enerjiden 'tasarruf etmeye' karar verir. Böylece tüketilen ilk öğündeki her besini vücutta yağ şeklinde depolamaya başlar.Yani uzun süre açlık durumunda yağdan değil aslında kas kütlesinden kayıplar başlıyor ki bu bizim istemeğimiz bir durum.
Peki metabolizma bu işe ne diyor ??
Tabi ki aç kalma diyetleri sonucunda kas dokusu kaybedildiği için yavaşlar. Vücutta ne kadar fazla kas varsa, metabolik hız da o kadar yüksek, yani yağ yakma yeteneği o kadar iyi demektir. Öte yandan, vücuttaki kas kütlesi azaldıkça yağları yakma güçleşir. Karında, bel çevresinde, üst bacaklardaki yağlanma, gün geçtikçe artar.
Kişi daha az ve eskisi gibi yese bile kilo almaya devam eder.Bu tarz sağlıksız kilo vermek daha sonra yapılan diyetleri de zorlaştırır.Çünkü bir süre sonra vücut diyete direnç kazanır ve artık her seferinde kilo kaybetmek daha güç olur
Kilo vermek için bir beslenme programı oluşturulurken; biyokimyasal bulguların, genetik özelliklerin, metabolizma hızının, yaşam şeklinin ve beğenilerin, yaşın, cinsiyetin, fiziksel aktivitenin, hastalığının olup olmamasına ve ilaç kullanma durumuna göre bir diyetisyen tarafından kişiye özel olarak hazırlanmalıdır. 
Sağlıklı beslenme, kilo vermek için değil sağlıklı bir vücut için yaşam boyu edineceğimiz ve egzersizle de destekleyeceğimiz bir alışkanlık haline getirilmelidir.
Son olarak lütfen piyasada zayıflama ilacı adı altında satılan hiçbir ürüne itibar etmeyiniz. Bakanlık onaylı dahi olsa!!! Son zamanlarda kullananlarda ölüme dahi götürebilecek vücut hasarlarına neden olduğunu hep birlikte görüyoruz. Sizin yapacağınız en güzel şey önce vücudunuz için zararlı olan alışkanlıkları terk etmek olacaktır.
Yolu sağlıklı beslenmeden ve doya doya zayıflamadan geçen herkese iyi haftalar dilerim…

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

banner97

banner82

banner83