Alanya'da kadın cinayetlerine tepki

Alanya'da kadın cinayetlerine tepki
Alanya’da Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisi üyeleri tarafından kadın cinayetleri protesto edildi.
Muğla'da 27 yaşındaki üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in eski erkek arkadaşı tarafından öldürülmesi sonrasında kadın cinayetleri Alanya’da da protesto edildi. Hükümet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanan kadınlar ellerinde taşıdıkları dövizler ve Pınar Gültekin’in resimleriyle mesajlar vererek İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmasını istedi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisi adına açıklama yapan Şennur Arslan, “Pınar Gültekin, reddettiği erkek tarafından eziyet edilerek öldürüldü. Münevver Karabulut, Şule Çet, Helin Palandöken, Güleda Cankel, Aleyna Çakır, Zeynep Şenpınar, Ceren Özdemir ve adını sayamadığımız yüzlerce kadın gibi gencecik yaşında yaşamı elinden alındı. İşte o isimlerini bile sayamayacağımız kadar çok kadın, gereken adımlar atılsaydı, kadınların yaşaması için politikalar uygulansaydı şimdi yaşayacaklardı. Biz katili tanıyoruz. Bu cesareti nereden aldığını, daha ilk ifadesinde Pınar’ı itibarsızlaştırmayı nereden öğrendiğini nereden öğrendiğini çok iyi biliyoruz. Daha önce defalarca karakollarda, duruşma salonlarında karşımıza çıktı. Her kadın katilinin birbirinden nasıl beslendiğini, onları bu düzenin nasıl koruduğunu biliyoruz. Kadınların böyle eziyet edilerek öldürülmesine geçit verenler, kadın katillerine iyi hal ve haksız tahrik indirimi verenlerdir. Kadın cinayetlerini durdurmak için hiçbir önlem almayan, kadınları yaşatacak olan İstanbul Sözleşmesi’ni ise tartışamaya açanlardır. Açıkça söylüyoruz, kadın düşmanı politikaları üretenler, kadın cinayetlerinin suç ortağıdır” dedi.

“KATİLLERİ DEĞİL, KADINLARI KORUYUN”

Yaşamak istediklerini, hiçbir kadının nerede olduğuyla, ne giydiğiyle, içtiğiyle suçlamalarına izin vermeyeceklerini belirten Arslan, “Kadın cinayetlerini meşrulaştırmanıza izin vermeyeceğiz. Daha önce defalarca söyledik, yine söylüyoruz. Katilleri değil, kadınları koruyun. Kadınlar istedikleri gibi yaşayacak. Önümüze getirdiğiniz engeli çıkarın, Kadınlar özgürlüğü, eşitliği, yaşamlarını alana kadar durmayacak. Ve bir kez daha buradan tüm yetkilileri, tüm kademeleri uyarıyoruz. İstanbul Sözleşmesi’ne dokunmayı aklınızdan bile geçirmeyin. Pınar’ları yaşatacak olan İstanbul Sözleşmesi’dir Uygulayacağız. Pınar Gültekin için ve öldürülen kadınlar için durmadan yaşam hakkımız için mücadele etmeye devam edeceğiz. Kadın cinayetlerini durduracağız” dedi. Açıklamanın ardından meclis üyeleri ve protestoya destek verenler olaysız şekilde dağıldı. 

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2020, 12:36

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83