Aylin Nazlıaka ADD'nin semineri için geliyor

Aylin Nazlıaka ADD'nin semineri için geliyor
Atatürkçü Düşünce Derneği Alanya Şubesi kadına seçme ve seçilme hakkı verilmesi nedeniyle seminer düzenleyecek.
5 Aralık Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkının verildiği gün. Bu sebeple bir seminer düzenleyen Atatürkçü Düşünce Derneği Alanya Şube Başkanı Zuhal Sirkeli, tarihin önemine değindi.
Zirkeli, “Dünyada birçok ülkeden önce seçme ve seçilme hakkına sahip olmanın gururunu yaşıyoruz. Bundan tam 85 yıl önce 5 Aralık 1934'te Anayasamızda ve Seçim Kanunu’nda yapılan değişikliklerle Türk kadınlarına milletvekilleri seçme ve seçilme hakkına kavuşmuşlardır. Türk kadını hiçbir hakkını bedavadan kazanmamış, her birini gerçekten hak etmiştir. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları Türk kadının toplumsal konumunun insan onuruna yaraşır bir düzeye gelebilmesi için büyük bir mücadele içerisine girmişlerdir. Avrupa ülkesinin kadınında hayal edemediği hakları, bir lütuf değil hak ettiklerine inandığı için sağlamıştır. Bu anlamda kadınlarımıza 1930 yılında belediye seçimlerinde seçme, 1933 yılında çıkarılan Köy Kanunu ile Muhtar Seçme ve Köy Heyetine Seçilme, 1934'te anayasada yapılan bir değişiklikle milletvekili seçme ve seçilme hakkı verilmiştir.

‘TÜRK KADINININ ELDE ETTİĞİ HAKLARIN GERİSİNE SAVRULMAK İSTENİYOR’

Türk kadını 5 Aralık 1934'te elde ettiği hakların çok gerisine savrulmak istenmektedir. Biçimsel olarak seçme ve seçilme hakkını korumakla birlikte, Türk kadını toplumsal yaşamın dışına itilmek istenmektedir. Toplumsal mücadelede kadının yerini bilen, bugün daha ileri düzeyde emperyalist çevrelerle uzantılı, her türden gericilik, kadını ayrıştırarak toplum dışına iterek, kendilerine karşı gelişecek direnci, mücadeleyi baştan yok etmek istemektedirler. Bugün bakıyoruz, çocuk gelinler gibi çağdışı uygulamalar kadını ait olduğu toplumdan ayrıştırmaktadır. Bu anlayışa prim veren her girişim, sadece Cumhuriyet kazanımlarına yönelik saldırılara değil, kadına yönelik her türlü saldırıya da prim vermek anlamına gelir. Biz kadınlar olarak Cumhuriyet ile kazandığımız haklarımızı, hiç kimsenin elimizden almasına asla izin vermeyeceğiz. Atatürkçü Düşünce Derneği Alanya Şubesi olarak Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 85’inci yılında başta Ulu Önderimiz Atatürk olmak üzere, o zamanın milletvekillerini saygı, rahmet ve minnetle anıyor. Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün laik Cumhuriyeti’ne layık olmamız temennisiyle tüm kadınlarımızın ülkemiz ve çağdaş yarınlarımız için yüreklerindeki yüce Atatürkçü düşüncenin aydınlığına güvenerek, değerlerini daha çok sahip çıkacaklarını inanıyoruz” diye konuştu.
5 Aralık Perşembe günü saat 15:00’de Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda yapılacak seminerde 26’ncı Dönem Milletvekili Aylin Nazlıaka konuşmacı olacak. ADD Alanya Şube Başkanı Zirkeli, tüm Alanya halkını bu konferansa davet etti. 

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2019, 08:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83