Doğal çözümlerle benlerinizden kurtulmanın 7 yolu

Vücutta çıkan benler çoğu kişinin ortak problemlerindendir. Özellikle yüzde çıkan benler utanç kaynağı olabiliyor. Benleri cerrahi müdahaleye gerek kalmadan küçültmek için doğal çözümler

Doğal çözümlerle benlerinizden kurtulmanın 7 yolu
Genellikle güneş ışığının etkisiyle oluşan benler bazen derinin renginde bazen de güneşin etkisiyle deriden daha koyu renkte olabiliyor. Boyutları büyüdükçe rahatsızlık veren benleri her evde bulunan doğal malzemelerle beraber küçültmek mümkün. Genellikle benlerinden kurtulmak isteyenlerin cerrahi müdahaleye başvurdukları bilinir. Ancak bu doğal çözümler sayesinde benlerin boyutları ve etkileri azaltılabilir.

Ben neden ve ne zaman oluşur?

Ben tıbbi adıyla Nevüs, vücudun her yerinde görülebilen sıklıkla kahverengi, oval ya da yuvarlak iyi huylu oluşumlardır. Benlerin nedeni genetik olabildiği gibi çoğu zaman da güneş ışınlarının etkisidir. Özellikle hamilelik, gençlik ve ergenlik dönemlerinde oluşan benler yaşam boyu da oluşumunu sürdürür.

Doğuştan da olabilen benler güneşe maruz kalmaları durumunda büyüyüp koyu bir renk alabilirler.

Normalde benler nasıl tedavi edilir?

Genellikle sağlığı bozmayan benlerin, şeklinde, renginde ve­ya boyutunda hızlı bir değişikliğe uğruyorsa, kanıyorsa, kaşınıyorsa, ağrıyorsa melanom olma olasılığı nedeniyle sağlık sorunu oluşturabilir. Bu durumda benin çıkarılması ve incelenmesi gerekir.

Ben tedavisinde lazer, elektrokoterizasyon (yakma) veya kriyoterapi (dondurma) gibi sıklıkla kullanılan yöntemler uzmanlar tarafından önerilmemektedir.

Benlerde Kurtulmanın 7 Yolu:

Benler, kimileri tarafından güzellik izleri olarak tanımlansa da ortak kanaat özellikle yüzdekilerin rahatsız edici görüntüde olduklarıdır. Herhangi bir sağlık problemine yol açmayan şeklen rahatsızlık veren benler için doğal çözümler mümkündür.  

Vücudun bağışıklık sistemi yaralanma noktasında uyarıldığında, savunma mekanizması olarak "tehlike" kaynağına çabucak tepki verir. Bu nedenle, bağışıklık sistemini onlardan kurtulmaya yardımcı olmak ve kandırmak için, doğasında hafif derecede asidik olan ürünleri kullanabilirsiniz.

İşte, tamamen doğal ve güvenilir yöntemler;

Elma sirkesi

Bunun en iyi örneklerinden biri elma sirkesinin kullanımıdır. Büzücü özellikleri ile benlerin kurutulması ve iyileştirilmesinde etkilidir. Bazı durumlarda, ben tamamen düşebilir.

Meyve suları

Elma ya da ananas gibi meyve suları, elma sirkesine göre biraz daha hafiftir, ancak yoğunlaştırıldıklarında da aynı şekilde çalışırlar. Uyurken bir pamuk üzerine meyve suyu damlatılıp benin üzerine konması tüm gece etkisini gösterecektir.

Bal

Ben tedavisinin diğer bir yolu baldır. Asidik değildir ancak doğal antibakteriyel iyileştirici özelliklere sahip olduğu uzun yıllardır bilinmektedir. Cilt kusurlarını giderdiği için Kleopatra’nın bile sütüne karıştırdığı bilinir. Benlere uygulandığında sonuçlar yavaş ama şaşırtıcıdır.

Tuz

Tuz benleri kurutarak kaybetmek için kullanılır. Tuz yapısı gereği yerinde duramayacağı için biraz hint yağı ile karıştırıldığı vakit macun yapısıyla rahatlıkla sürülebilir. Tuz cildi aşırı derecede kurutabilir, bu nedenle gereğinden fazla uygulanmaması önerilir.

Çay Ağacı Yağı

Çay ağacı yağı benleri birkaç hafta içinde ortadan kaldırır. Bu çareyi deneyen insanların çoğu, benin deriyi yumuşak ve pürüzsüz bırakırken kolayca ve acısız bir şekilde düştüğünü bildirmiştir.

Karbonat ve Hint Yağı

Karbonat ve hint yağı karışımı da benler üzerinde oldukça etkilidir. Yüzeyi tahriş etmemek için beni temiz bir yıkama bezi ile ovun ve ardından karışımı uygulayın. En hızlı sonuç almak için bunu günde birkaç kez yapın.

Sarımsak ve Muz Kabukları

Son iki ilaç biraz alışılmadık, ama işe yarıyor. Sarımsak ezmesi ve muz kabuğunun her ikisinin de cilde çok faydalı olmasını sağlayan şifa verici özellikleri vardır. İki ürününde günde üç defa uygulanması gerekir.

NOT: Bende asimetrik veya birkaç milimetreden daha büyük olan kanama, kaşıntı vs. durumları varsa herhangi bir hastalık tehlikesine karşın doktora görünmeniz önerilir.

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2017, 17:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83