Kadın yönetmenlerin sitemi: Erkek olsak 10 yıl beklemezdik

Kadın yönetmenlerin sitemi: Erkek olsak 10 yıl beklemezdik
Türkiye Kadın Haklarını Koruma Derneği Alanya Şubesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü film ve söyleşi etkinliği ile kutladı. 7 Mart Cumartesi günü ALTSO salonunda gerçekleşen gösterimde ABD'de gerçekleştirilen 15'inci Uluslararası Kadın Filmleri Festivalinde en iyi yabancı film ödülünü kazanan Kader Postası Alanya’da seyirci ile buluştu.

Alanya’da daha çok kadınların katılım gösterdiği film gösterimi ve söyleşi etkinliğine filmin kadın yönetmenleri Elif Akarsu Polat ve Çiğdem Bozali katıldılar. Anadolu’da bir kasabada yaşayan yalnız bir kadının hikayesini anlatan Kader Postası Alanya’da özel gösteriminde büyük beğeni topladı. Yönetmenler Bozali ve Polat, kadın yönetmenler olarak film çekmek için 10 yıl beklediklerini ifade ettiler. “Erkek olsak 10 yıl beklememiz gerekmezdi” diyen kadın yönetmenler, film hakkındaki soruları da yanıtladılar.

TKHK Derneği Alanya Şube Başkanı Gaye Coşkun, 8 Mart’ın önemine değindiği konuşmasında, ‘İki yürekli kadın Kader Postası yönetmenlerini tebrik ederim. Çok güzel bir kadın ve insan hikayesi izledik sayelerinde. Gösterime katılan herkese de ayrıca teşekkür ederim’ dedi. 7 Mart Cumartesi günü ALTSO salonunda gerçekleşen etkinlikte Çıtırım Pastaneleri de kadınlara ikram standı ile karşıladı. Dernek Başkanı Coşkun, ikramları ve sürpriz hediyeleri için Çıtırım Pastanelerine teşekkür etti. 

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2020, 23:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83