Kadınların isteklerini sıraladı

Kadınların isteklerini sıraladı
Alanya Kent Konseyi Kadın Meclisi yaptığı toplantıda Coronavirüs salgını sürecinde artan kadına yönelik şiddete dikkat çekti. Kadın Meclisi Başkanı Deniz Alkış Özdemir yaptığı açıklamada kadına yönelik şiddet son buluncaya kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi. Özdemir konuyla ilgili açıklamasında “Tüm dünyada ve Türkiye’de korona virüs ile birlikte olağanüstü bir dönemden geçiyoruz. Bu salgınla birlikte kadına yönelik şiddet hız kazandı. Kadınlar en çok kendi evlerinde tehdit altında. Bu doğrultuda zaten mevcut olan aile içi şiddet ve istismar, korona günlerinde evde daha çok zaman geçirilmesi ile birlikte artmakta. 40 ilde Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi - ŞÖNİM'lerden alınan bilgilere göre, sığınma evlerinde şiddet tehdidi altında bulunan kadınlar dışında yeni başvuru kabul edilmemekte. Örneğin kapasite sıkıntısı yaşandığı için yalnızca barınma talep eden kadınlar sığınma evine kabul edilemiyor” dedi.
Taleplere ilişkinde açıklamalarda bulunan Deniz Alkış Özdemir istek ve önerileri şu şekilde sıraladı.
• Koruma ve tedbir kararlarında gecikme yaşanmaması için devlet acilen önlem almalı.
• Bu süreçte danışma ve destek mekanizmalarında aksama olmaması için özel önlemler alınmalı, ihtiyaca yönelik yeni özel şiddetle mücadele birimleri kurulmalı ve 24 saat esasına göre her an ulaşılabilir hale getirilmeli.
• Sığınma evlerinin koşulları düzeltilmeli, salgın konusunda alınan önlemler artırılmalı.
• Kadına yönelik şiddet konusunda adli süreçler ertelenmemeli, kadınların uzayan yargı süreçlerinde ikinci, üçüncü kez mağdur edilmesinin önüne geçilmeli.
• Şiddet mağduru, boşanmış, tek ebeveyn olarak çocuklarının bakım sorumluluğunu üstlenen, maddi desteğe ve sağlık, eğitim, bakım desteğine ihtiyaç duyan kadınların özgün ihtiyaçları için bakanlıklar düzeyinde acil önlemler alınmalı, bu önlemler geciktirilmeden hayata geçirilmeli.
• Tüm medya organlarında kadınlara şiddet durumunda başvurabilecekleri yerlere, haklarına ve devletin kadınları güvenceye alacağına ilişkin bilgilendirme yayınları yapılmalı, kamu spotları hazırlanmalı. Kadınların bilinçlenmesi adına eğitimler yapılmalı.
• Şiddet riski olan, şiddete uğrayan ve fiziki olarak bu zamana kadar şiddete uğramasa da salgının yarattığı güvensizlik ortamında şiddet tehdidi altında olan tüm kadınlara devlet uzmanları, görevlileriyle ulaşmalı ve kadınların durumlarının ve ihtiyaçlarının sorulmalı, bu ihtiyaçlar derhal karşılanmalı.
İstanbul Sözleşmesi’nden devletin imzasını çekmesi için uğraşanlar, katledilen kadınlarımızın cinayetlerinin sorumlusudur.
Tüm bu olumsuzluklara rağmen yaşam hakkımızı savunmaya devam edeceğiz!
Nafaka ile ilgili değişiklik yapılmasına izin vermeyeceğiz,
Kadınların 'Ölmek istemiyorum', 'Ölmeden koruyun beni', 'Beni öldürdükten sonra mı tutuklayacaksınız' çığlıklarının yükselmediği bir hayatı kuracağız!
Şiddet tehlikesi altında olan her kadının yanındayız. Kadınlar asla yalnız değil. 

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2020, 16:33

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83