Şiddete karşı karanfilli yürüyüş

'Alanya, kadına şiddette hayır' dedi. Alanyalı kadınlar farkındalık oluşturmak için Atatürk Anıtı önünde buluşarak, kadına şiddeti kınadı.

Şiddete karşı karanfilli yürüyüş

 Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in eşi Ceylan Tanrıseven, Alanya Kaymakamlığı Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünce Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününe dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinliğe katıldı.

banner111
ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER DÜZENLENDİ

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününe dikkat çekmek amacıyla Atatürk Anıtı önünde düzenlenen etkinlikte mor kurdele, karanfil, balon ve benzeri nesneler dağıtılarak günün anlam ve önemine dikkat çekildi. Etkinlikte bir konuşma yapan Ceylan Tanrıseven, "Kadına yönelik şiddet, birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de güncelliğini koruyan bir sorundur" dedi.
 
CEYLAN TANRISEVEN “KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN ÖNLENMESİ İÇİN İŞBİRLİĞİ İÇİNDE OLUNMALI”

Fiziksel şiddet vakalarının gündemden düşmediğini söyleyen Ceylan Tanrıseven, konuşmasında şunları kaydetti. "Kadınlara yönelik insan hakları ihlali ve kadınlara karşı ayrımcılık biçimlerinden biri olan bu şiddet, mücadele edilmesi gereken öncelikle toplumsal sorunlar arasında yer almaktadır. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için sivil toplum kuruluşlarının, kadın örgütlerinin, kamu kurumlarının ve üniversitelerin işbirliği içerisinde yürütecekleri çalışmalar önemlidir. Konu ile ilgili uğraş veren tüm paydaşların amacı, cinsiyet ayrımı yapmaksızın güçlü bireyler yetiştirerek ülkemizde "Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele" konusunda daha duyarlı toplum yapısına ulaşmak olmalıdır."

TANRISEVEN "EŞİT, ÖZGÜR VE ADİL BİR YAŞAM İÇİN KADINA ŞİDDETE HAYIR"

"Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk diyor ki; 'İnsan topluluğu kadın ve erkek denilen iki cins insandan oluşur. Kabil midir bu kitlenin bir parçasını ilerletelim, ötekini ihmal edelim de kitlenin bütünü ilerleyebilsin. Mümkün müdür bir cinsin yarısı toprağa bağlı kaldıkça, öteki yarısı ilerleyebilsin."
"Toplumun her tabakasında, en son hanede aile içi şiddet bitinceye kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sonuç olarak, 'Eşit, Özgür ve Adil bir yaşam için Kadına Şiddete Hayır diyoruz'."

ÇELİK “KADINA KARŞI ŞİDDETTE EL ELE VERELİM”

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününde bir konuşma yapan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Çelik şunları kaydetti: “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününde kadına yönelik her türlü şiddetin; yaşam hakkını tehdit eden, temel bir insan hakkı ihlali olduğuna, toplumu derinden yaralayıp zayıflattığına, aile birliğini zedeleyip, anne ve çocuk sağlığını bozan, son derece önemli bir halk sağlığı sorunu olduğuna, kadına yönelik şiddetin katı töre, gelenek gibi bir gerekçe ile asla meşrulaştırılamayacağına inanıyoruz. Bu nedenle; Kadına yönelik şiddete ortak olmayacağız, seyirci kalmayacağız. Kadına yönelik şiddete son vermek için el ele verelim.” 

ETKİNLİK YÜRÜYÜŞ VE KONFERANS İLE SON BULDU

Sivil toplum örgütü ve kadın hakları derneklerinin destek verdiği etkinlikte, konuşmaların ardından Atatürk Caddesi üzerindeki esnafa ve vatandaşlara karanfil dağıtıldı. Yürüyüşün ardından Alanya Ticaret ve Sanayi Odasında sergi ve kurum amirlerinin mesajlarından oluşan kamu spotu gösterimi ve Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezinden Psikolog Emine Anadol, Antalya Barosu Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurulu Alanya Temsilciliğinden Avukat Nida Ocak Doğan, Avukat Sinem Topçu katılımcılara konunun anlam ve önemini belirten konferans verdi.

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2016, 15:47

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83