Zübeyde Hanım'ı unutmadılar

Cumhuriyet Halk Partisi Alanya Kadın Kolları Başkanı Şengül Eyidoğan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Annesi Zübeyde Hanım'ın 94. ölüm yıldönümüyle ilgili bir açıklama yaptı.

Zübeyde Hanım'ı unutmadılar

 Yapılan açıklama şöyle: 

banner111
"Büyük kurtarıcımız Mustafa Kemal Atatürk’ü dünyaya getiren Zübeyde Hanım’ı ölümünün 94.yıl dönümünde bir kez daha saygı ve minnet duygularımızla anıyoruz.Bu büyük insan,Kendini Büyük Türk ulusuna adayan oğlu Mustafa Kemalin hep yanında olmuş ve ona desteklerini esirgememiştir.
Zübeyde Hanım, Osmanlı devrinde 2. Mehmed zamanında Karaman’dan Rumeliye göçen ve Selanik bölgesine yerleşen bir Tükmen ailesi olan Hacı Sofu ailesindendir. Zübeyde Hanım’ın yaşadığı dönemde kadınlar okula gitmediği için Zübeyde Hanımın Okur yazar olması onun Zübeyde Molla olarak anılmasına neden olmuştur. Zübeyde Hanım dini etkilerle büyümüş bir insan olarak oğlu Mustafa Kemal’in de dinine bağlı bir evlat olarak yetişmesine özen göstermiştir.
Zübeyde Hanım İklim olarak hastalığına daha iyi geleceği düşüncesiyle İzmir’e yerleşmiş, ve orada 14 Ocak 1923 te 66 yaşındayken ölmüştür.
Büyük insan Mustafa Kemal Atatürk’ü insanlığa hediye eden hepimizin manevi annesi Zübeyde Hanım, huzur içinde yat. Türkiye ve Dünyanın ezilen halkları sana minnettardır."

Bu arada, yaklaşık 15 gün önce sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa eden CHP Kadın Kolları Başkanı Aysun Güneş Soygiray'ın yerine Şengül Eyidoğan getirilmişti. 

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2017, 15:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83