350 El Emeği Göz Nuru sergide

Alanya Belediyesi ve Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü el sanatları kurslarına katılan 350 kursiyerlerin el emeği göz nuru Mahmutlar Düğün Salonu’nda ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

350 El Emeği Göz Nuru sergide

 El sanatları sergisiyle ilgili Mahmutlar Düğün Salonu’nda bugün bir açılış töreni düzenlendi. Serginin açılışını Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i temsilen katılan Başkan Yardımcısı Ali Yenialp, Başkan Yücel’in eşi Yıldız Yücel, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şevki Mat, STK temsilcileri ve davetlilerle birlikte yaptı.

banner111


KURSLAR HEM EV EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYOR HEM DE MESLEK EDİNDİRİYOR

Kurslarla ilgili bilgi veren Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nimet Hacıkura, “Her yıl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte çeşitli dallarda kurslar düzenliyoruz. Kurslar sayesinde ev hanımlarımız yaptıkları el sanatlarını satarak hem ev ekonomisine katkı sağlıyor hem de meslek ediniyor” dedi. 

2018-2019 eğitim öğretim yılında Mahmutlar ve Kestel Mahallelerinde bulunan atölyelerde
toplam 503 kursiyerin farklı alanlarda eğitim aldığını hatırlatan Kültür Müdürü Hacıkura, bugün açılan sergide ise 350 kursiyerin Elde Türk İşlemeleri, İpek Kozası Çiçek, Örgü, Takı, Çini, Seramik, Katı, Sanatı, Ebru ve Resim gibi değerli eserlerinin yeraldığını söyledi.


Mahmutlar ve Kestel Mahallesi kurs merkezindeki kursiyerlerin hazırladığı 2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılı, yılsonu sergisine kursiyerlerin yanı sıra yüzlerce vatandaş ilgi gösterdi.

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2019, 19:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83