4 bin 500 çocuk mutluluğu resmetti

4 bin 500 çocuk mutluluğu resmetti
Alanyalı 4 bin 500 çocuk mutluluğun resmini yaptı. 28 Mayıs’ta sokağa taşınacak mutluluk tabloları için hazırlıklar devam ediyor.

Alanya Belediye Tiyatrosu Çocuk Birimi tarafından 5 yıldır yürütülen “Orada Bir Köy Var Uzakta” projesi bu yıl dev bir çalışmayla vatandaşların karşına çıkıyor. 4 bin 500 köy çocuğunun “Mutluluk Çocuğa Yakışır” temasıyla yaptığı resimler,   28 Mayıs’ta açılacak dev bir sokak serginde buluşacak.

MUTLULUK ÇOCUĞA YAKIŞIR

Alanya Belediye Tiyatrosu Çocuk Birimi’nce Nilbanu Engindeniz tarafından yürütülen Orada Bir Köy Var Uzakta adlı projenin beşinci yılının teması, “Mutluluk Çocuğa Yakışır”.
Alanya’nın 50 den fazla köy ve mahalle ilkokullarında 5 yıldır tiyatro, drama, resim gibi sanat dallarında çocuklarla buluşan ve onların yeteneklerini ortaya koymalarını sağlayan Engindeniz, çocuklara bu yıl mutluluğun resmini yaptırdı; kitaplarını imzaladı, sohbet etti ve kendi resimlerinin sergileneceği büyük şenlik organize etti.

RESİMLER DEV BİR SOKAK SERGİSİNDE BULUŞACAK

Sergiyle ilgili bir bilgi veren Alanya Belediye Tiyatrosu Müdürü Hüseyin Çinal, “Bu yıl çocuklarla yürütülen yaratıcı drama çalışmasının sonucunda çocukların her biri, kendi dünyalarındaki mutluluğun tanımını yaparak resmettiler. Bu resimler büyük bir sergi ile Alanya sokaklarını süsleyecek. Sergimiz, 28 Mayıs Salı saat 11.00’de Kültür Merkezimizde kısa belgesel film gösterimiyle başlayacak. 4 bin 500 çocuğun mutluluğu resmettiği, çocuklar arasında eleme yapılmaksızın tüm çocukların resimlerine yer verilen sergi, Alanya Kültür Merkezi’nin fuaye alanından başlayarak, Müze önünden meydana kadar devam edecek” dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2019, 23:32

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83