ABT ikinci oyununu tanıttı

ABT ikinci oyununu tanıttı
Alanya Belediye Tiyatrosu’nun (ABT) ikinci oyunu Tiyatro Salonu’nda düzenlenen lansmanla basına tanıtıldı. 2019-2020 Tiyatro sezonuna hızlı başlayan Alanya Belediye Tiyatrosu, sezonun ikinci oyunu “Grönholm Metodu”yla 10 Ocak’ta seyirci karşısına çıkacak.
Oyun, Alanya Belediye Tiyatrosu A Salonu’nda yapılan toplantıyla bugün basına tanıtıldı. Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yenialp, Tiyatro Müdürü Hüseyin Çinal, ABT Sanat Yönetmeni Esra Tığlı Kutertan, Yönetmen Yardımcısı Vedat Akbulut ve oyuncular katıldı. 10 Ocak Cuma akşamı saat 20.00’de ilk gösterimi yapılacak olan oyun, 11, 17, 18, 24 ve 25 Ocak’ta tekrar seyirciyle buluşmaya devam edecek.

“9 YETİŞKİN, 6 ÇOCUK OYUNUMUZLA 95 TEMSİL YAPTIK”

Tiyatro Salonu’nda yapılan lansmanda basına bilgi veren Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yenialp, “Alanya Belediye Tiyatromuz 9 yetişkin, 6 çocuk oyunuyla 2019-2020 sezonunda seyirci karşısında olmaya devam ediyor. Hem tiyatro salonundaki temsillerimizle, hem de turnelerimizle geçtiğimiz sezon 95 temsil yaptık. Köylerimizdeki programlar, Liseler Arası Tiyatro Şenliğimiz ve salondaki temsillerle sezonda yaklaşık 30 bin seyirciye ulaştık. Bu temsiller sadece şehrimizle de sınırlı kalmadı. Üç tane turnemiz vardı. Ayrıca uluslararası platformlarda da Belediye Tiyatromuz hem şehrimizi hem de ülkemizi en güzel şekilde temsil etti” dedi.

7 DALDA 9 FARKLI ÖDÜL

Belediye Tiyatrosu oyuncularının başarılı performansıyla gurur duyduklarını belirten Başkan Yardımcısı Yenialp, “Oyuncularımızın başarısı bizleri daime onurlandırmıştır. Bir sezonda 7 dalda 9 farklı ödül aldık. İşte tam da burada 10 Ocak’ta yeni oyunumuz Grönholm Metodu’nun da ilk gösterimi yapılacak. Hem bu oyunumuza hem de diğer oyunlarımıza tüm halkımızı bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“OYUN İŞ HAYATINDAKİ PSİKOLOJİK GERİLİMİ ANLATIYOR”

Oyunun aslında iş hayatındaki psikolojik gerilimi anlattığını ifade eden Yönetmen Yardımcısı Vedat Akbulut şunları kaydetti:
“Belediye Tiyatrosu yeni eserlerle karşınıza çıkıyor. 10 Ocak’ta prömiyerini yapacağımız Grönholm Metodu isimli oyunumuzla tekrar karşınızda olacağız. Oyunun yazarı Jordi Galceran, yönetmeni ise bölge tiyatrolarımızdan Antalya Devlet Tiyatrosu Müdürü Alpay Aksum. Oyunumuz dört kişilik ama arkasında koca bir ordu var. Biliyorsunuz tiyatro kolektif bir iştir. Çok yoğun çalışıyoruz, harıl harıl çalışıyoruz. Aslında bu oyun için psikolojik gerilim diyebiliriz. Hem ekonomik hem psikolojik hem de sosyolojik anlamda insanların iş hayatında göreceği sıkıntılar, bir işi elde ederken verdiği emekler karşısında neler bulacağını hep birlikte göreceğiz. Bütün seyircilerimizi Grönholm Metodu oyunumuza bekliyoruz. 10 Ocak’ta ilk gösterimini yapacağımız oyunu 11 Ocak’ta, 17, 18 Ocak’ta, sonra da 24, 25 Ocak’ta tekrar oynayacağız. Ocak ayında altı temsil olacak. Sezon boyunca da gösterime devam edeceğiz”

Alanya Belediye Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Esra Tığlı Kutertan ise “Sezonun ikinci yeni oyunu Grönholm Metodu oyunumuzun seyirciyle buluşmasını biz de merakla bekliyoruz. Güçlü bir metni olan oyunda rol alan oyuncularımızın performansı her zamanki yine harika. Vatandaşlarımıza bu oyunu kaçırmamalarını tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu.

GRÖNHOLM METODU
İspanyol yazar Jordi Galceran'ın yazdığı "Grönholm Metodu" adlı oyunun yönetmenliğini Antalya Devlet Tiyatrosu Müdürü Alpay Aksum yapıyor.
Oyunda; Aysel Özdemir, Birke Muratal Doğan, Fırat Onur Deniz ve Mustafa Erman Doğan rol alıyor. Dekor tasarımı Tayfun Çebi, kostüm tasarımı ise Alanya Belediye Tiyatrosu kostüm sorumlusu Merve Nural tarafından yapıldı. Işık tasarımını Barbaros Gülaçtı’nın üstlendiği oyunun müziklerini Gürkan Çakıcı besteledi. Dekor uygulaması ise Alanya Belediyesi Demir ve Marangoz atölyelerinde yapıldı.

Oyunda bir şirketin toplantı odasında iş görüşmesine gelen dört adayın işe kabul edilmek için verecekleri sınavlarda birbirleri ile olan amansız mücadelelerini anlatılıyor. Oyun aynı zamanda günümüz iş dünyasının acımasız yönlerini ortaya koyuyor.

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2020, 21:22

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83