ABT’nin yeni oyunu büyük beğeni topladı

ABT’nin yeni oyunu büyük beğeni topladı
Alanya Belediye Tiyatrosu’nun (ABT) yeni oyunu “Grönholm Metodu” dün akşam ilk gösterimini yaptı. İspanyol yazar Jordi Galceran’ın yazdığı eser iş hayatındaki amansız mücadeleyi psikolojik bir gerilim tarzıyla anlatıyor.

Yönetmenliğini Antalya Devlet Tiyatrosu Müdürü K. Alpay Aksum’un yaptığı, Belediye Tiyatrosu sanatçılarından Aysel Özdemir, Birke Muratal Doğan, Fırat Onur Deniz ve Mustafa Erman Doğan’ın rol aldığı oyunu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Eşi Yıldız Yücel, Alanya HEP Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durdu Öner, Belediye Meclis Üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, STK temsilcileri, davetliler ve vatandaşlar izledi. Konuklar oyuncuları ayakta alkışladı.

BAŞKAN YÜCEL, “TİYATRONUN SAHİBİ SEYİRCİLERDİR”

Vatandaşlarla birlikte oyunu izleyen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, oyunun sonunda oyuncuları tebrik ederek salonu dolduran kalabalığa da teşekkür etti. Seyirciye dönerek “Tiyatronun sahibi sizlersiniz” diye hitap eden Belediye Başkanı Yücel, “Oyunda emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bir sezonda 30 bin seyirciye ulaştık. Bununla da kalmayıp 3 turne yaptık; ödüller aldık. Tiyatroyu kırsaldaki çocuklarımızın ayağına götürdük. Yeni oyunlarımızla sizlerle buluşmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.


“ALANYA’DA PROFESYONEL BİR TİYATRO VAR”

Oyunun yönetmeni Antalya Devlet Tiyatrosu Müsüdürü K. Alpay Aksum ise yaptığı konuşmada, “Antalya’dan Alanya’ya gelirken bazı tereddütlerim vardı. ABT ile çalışmaya başlayınca Alanya’da profesyonel bir ekip, profesyonel bir oyuncu grubu olduğunu gördüm. Bizlere buraları emanet eden, bu imkanları sunan başta Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel ve Belediye Tiyatro Müdürü Hüseyin Çinal’a teşekkür ederim” dedi.

İki perdeden oluşan ve bu akşam saat 20.00’de tekrar sahnelenecek oyun, 17, 18, 24 ve 25 Ocak tarihlerinde seyirciyle buluşmaya devam edecek.
Yerleşik yabancıların da oyunu izleyebilmesi için Belediye Tiyatrosu, Scapin’in Dolapları isimli oyundaki uygulamayı bu oyunda da sürdürerek, oyunu İngilizce altyazılı oynadı.

Oyunda bir şirketin toplantı odasında iş görüşmesine gelen dört adayın işe kabul edilmek için verdikleri sınavlarda birbirleri ile olan amansız mücadele psikolojik bir gerilim tarzıyla anlatılıyor. İş başvurusunda bulunan 4 adaydan hangisinin işe alınacağı oyun boyunca seyirci tarafından merakla beklendi. Seyirciyi de içine alan oyun sonuna kadar soluksuz izlendi. Oyun aynı zamanda günümüz iş dünyasının acımasız yönlerini de ortaya koyuyor. 

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2020, 22:03

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83