AESOB Başkanı Dere’den alternatif festival tepkisi

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği(AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, "Yıllardır Antalya’nın bir markası Antalya Film Festivali, 53 yıldır süre gelen bir festival. Ulusalı kaldırıp uluslararası olmasında bu kadar rahatsız olunmasına gerek yok. Alternatif olarak aynı tarihte sanatçıların düzenlemek istediği festival, 53 yıldır düzenlenen film festivaline karşı bir ayıptır" dedi.

AESOB Başkanı Dere’den alternatif festival tepkisi
Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, henüz başlamadan 'Ulusal Yarışma' kategorisinin kaldırılmasıyla tartışmalara neden olan 54. Antalya Film Festivali ile ilgili Antalya’nın Serik ilçesi Belek turizm merkezinde basın toplantısı düzenledi. Dere, bazı sanatçıların Antalya Film Festivali’nin düzenleneceği tarihlerde İstanbul’da alternatif festival düzenlemesine yönelik hareketlerine tepki gösterdi. Adlıhan Dere, "Alternatif olarak aynı tarihte sanatçıların düzenlemek istediği festival, 53 yıldır düzenlenen film festivaline karşı bir ayıptır. Biz o arkadaşları kınıyoruz. Bu festival Antalya’nındır. Hiç kimse alternatif olarak bu festivali kullanamaz, kullandırmayız" diye konuştu.

"Film festivalini esnaflar olarak destekliyoruz"

Dünyada birçok sanatsever tarafından şehri bilinir hale getiren, potansiyel sahibi Antalya’yı daha da yüceltecek ve bir üst lige çıkmayı çoktan hak etmiş olan göz bebeği Antalya Film Festivali’nin, Antalya’nın en büyük marka değerlerinden birisi olduğunu ifade eden AESOB Başkanı Adlıhan Dere, festival için atılan her adımı desteklediklerini söyledi. Dere, "53 yıllık köklü geçmişi, sahnesinde ağırlamış olduğu değerli isimler ve değerli ve bir o kadar da kaliteli projeleri ile Antalya Film Festivalimizin dünya genelinde hak ettiği yere yükselmesi için atılan her adımı Antalya esnafı olarak destekliyoruz. Dünya markası Antalya’mızda, Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel’in sinema sektörü için hayata geçirmek istediği projeler aşikardır. Boğaçayı'nda film platosu ve sinema vadisi bu projelerin başında gelmektedir. Dünya genelinde 8 şehrin bulunduğu UNESCO Yaratıcı Film Şehir Ağı’nın bu yılki başvurularında yer alan Antalya’mızda tanıtım ve işbirliği adına birçok gelişme kaydedilmektedir" dedi.

"Festivalimizle gurur duyuyoruz"

Daha önce ulusal ve uluslararası dallarda yapılan film festivalinin bu yıl birleştirildiğini ve Ulusal bölümün kalktığını dile getiren Adlıhan Dere, "Uluslararası alanda yapılacak festivalimizin en önemli amacı Antalya'yı küresel sinema endüstrisinin merkezlerinden biri haline getirmektir. Ulusal yarışmanın kaldırılması ile festivalimiz güçlenecek, Antalya'nın dünyaya açılımı sağlanmış olacaktır. Film festivalinin dünya sinemasına ulaşmasına, uluslararası sanatçılara, eleştirmenlere, yapımcı ve sanatseverlere ulaşıp Antalya halkını merkezine almasını destekliyor, festivalimizle gurur duyuyoruz. Şehrimizin uluslararası platformlarda temsil edilmesi ekonomik, sosyal ve kültürel birliğimizi güçlendirecek ve Antalya’mız, yüce Türk milletimiz ve esnafımız kazanacaktır" diye konuştu.

"Antalya esnafı olarak kınıyoruz"

Antalya’nın küreselleşme ve ilerleme adımlarına karşı çıkmak adına festivale alternatif olarak aynı tarihlerde düzenlenen başka film festivallerinin var olduğunu belirten AESOB Başkanı Dere, "Önemsiz, itibarsız, mizah unsurları barındıran bu girişimler, film festivalimizin mazisine karşı olumsuz bir gelişmedir. Antalya'nın sinema merkezi olması ve prestijli projelere imza atması için atılan adımlara karşı duran her girişimi Antalya esnafı olarak kınıyoruz" şeklinde konuştu.

"Sanatçıların aynı tarihte düzenlemek istediği festival, 53 yıldır düzenlenen film festivaline karşı bir ayıptır"

53 yıldır kutlanan Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından bu sene 'uluslararası' olarak yapıldığını da sözlerine ekleyen Başkan Adlıhan Dere, "Ulusal Filim Festivali bölümü kaldırıldı. Bazı sanatçı arkadaşlar aynı tarihlerde İstanbul’da alternatif film festivali düzenlemek istiyorlar. Bu kabul edilebilecek bir şey değil. Yıllardır Antalya’nın bir markası Antalya Film Festivali, 53 yıldır süregelen bir festival. Ulusalı kaldırıp uluslararası olmasında bu kadar rahatsız olunmasına gerek yok. Antalya esnafı olarak da, sanatkarlar olarak da 53 yıldır düzenlenen bu festivalde Antalya esnafı her zaman kazançlı olmuştur, kazanç sağlamıştır. İlimize çok sayıda yerli ve yabancı turistin gelmesine vesile olmuştur. Alternatif olarak aynı tarihte sanatçıların düzenlemek istediği festivalin, 53 yıldır düzenlenen film festivaline karşı bir ayıptır. Biz o arkadaşları kınıyoruz. Bu festival Antalya’nındır. Hiç kimse alternatif olarak bu festivali kullanamaz, kullandırmayız. AESOB olarak bu oluşuma tepki gösteriyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2017, 12:51

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83