Ahşap Heykel Sempozyumu başladı

Alanya'da bu yıl 13.’cüsü düzenlenen Alanya Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu başladı.

Ahşap Heykel Sempozyumu başladı

 Alanya Heykel Sempozyumu’nun 13.’üncüsü, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in ıskarpelaya vurduğu ilk tokmakla başladı. Alanya Belediyesi ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi tarafından 2004 yılından bu yana gerçekleştirilen ve bu yıl 13.’üncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Alanya Ahşap Heykel Sempozyumu’na 10 heykeltıraş katılacak. Sempozyum, 1-30 Kasım 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

banner111
Bu yıl taş oymacılığı yerine ahşap oymacılık yapılacak olan sempozyumda, ağaç kütüğüne ıskarpela darbesini ilk vuran Başkan Yücel oldu. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel açılışın ardından, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Heykel Bölümü’nden üç ve Alanya Belediyesi’ni temsilen iki üyenin katıldığı jüri tarafından seçilen sanatçıların yapacakları çalışmalar hakkında bilgi aldı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, incelemelerinin ardından sempozyuma katılacak olan sanatçılara çeşitli hediyeler verdi.
Sanatçılar, bu yıl yapacakları eserlerde barış teması kullanacak. Sanatçıların sempozyum süresince gerçekleştirdikleri yapıtların, Alanya’da hazırlanmakta olan heykel parkına, park tamamlandığında ise Sempozyum Komitesi ve Alanya Belediyesi tarafından belirlenen yerlere yerleştirileceği açıklandı.

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2016, 15:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83