Alanya aşığı ressam sergi açtı

Avrupa'nın birçok ülkesinde çizdiği resimleri sanatseverlerin beğenisine sunan Azerbaycanlı ressam, Alanya'da de sergi açtı. Alanya aşığı ressam ilçede yaptığı resimleri ise Avrupa, Azerbaycan, İtalya ve Rusya tanıtacak.

Alanya aşığı ressam sergi açtı
Alanya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amiri İsa Arı, yurt dışı görevi sırasında tanıştığı ve Almanya, İtalya, İngiltere ve Fransa'da resim sergileri açan Eldar Zeynalov'u, Alanya'ya davet etti. İlçeye 3 defa gelen ressam Zeynalov, Alanya'ya hayran kaldı ve ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerinin resimlerini yapmaya başladı. Kızıl Kule Sarnıç'ta sergi açan Zeynalov, yaptığı 12 adet eseri sanatseverlerin beğenisine sundu. Ressam Zeynalov, tuvale aldığı Alanya’da tarihi ve doğal güzelliklerinin resimlerini ise Azerbaycan, İtalya ve Rusya'da da sergi açarak sanatseverlerin beğenisine sunmayı planlıyor.

“Buraya geldikten sonra Alanya’yı çok sevdim”

Alanya’ya 3’üncü kez geldiğini aktaran Eldar Zeynalov, "Buraya geldikten sonra Alanya’yı çok sevdim. Çok büyük bir tarihi var. Alanya denizin kaplı olduğu fonksiyonları olan çok güzel bir yer. Bu güzelliklere bir mimar ve ressam gözüyle bakıyorum isterdim ki bu güzellikleri halk bilsin. Çünkü burada her taşın ayrı bir sesi var” dedi.

“Türk insanlarıyla bir olalım”

Alanya’nın kendisinin gibi insanlarının da bir kale olduğu belirten Zeynalov, ”Bütün Azerilerin içinde olan bir arzu Türk insanlarıyla bir olalım. Biz Türk insanını çok severiz. Kardeşlerim bilin Azerbaycan her zaman sizinledir. Sizin acınız bizim acımızdır ve sevinçlerimiz ortaktır. İsterdim ki bende Alanya’yı tanıtmak için bir katkım olsun. Bundan sonra burada çizdiğim resimleri Avrupa, Azerbaycan, İtalya, Rusya’da sergileyeceğim” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2017, 17:07

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83