Alanya Belediye Tiyatrosu'ndan yeni oyun

Alanya Belediye Tiyatrosu'ndan yeni oyun
Alanya Belediye Tiyatrosu (ABT) Ekim ayı başlarında yeni bir oyunla seyirciye merhaba demeye hazırlanıyor. Kafkas Tebeşir Dairesi adlı oyunun prova süreci başladı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle gösterilerine ara vermek zorunda kalan ABT, muhteşem bir oyunla tekrar seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor. Oyunla ilgili bugün basına bilgi veren Belediye Tiyatro Müdürü Hüseyin Çinal, Sanat Yönetmeni Esra Tığlı Kutertan ve Kafkas Tebeşir Dairesi oyununun yönetmeni Yunus Emre Bozdoğan seyirciyle tekrar buluşacak olmanın heyecanını yaşadıklarını söylediler.

“EKİM AYINDA TİYATROMUZU AÇMAYI PLANLIYORUZ”

Yaptığı açıklamada pandemi sürecinde gösterilere ara vermek zorunda kaldıklarını hatırlatan Alanya Belediye Tiyatro Müdürü Hüseyin Çinal; “ Bu süreçte boş durmayarak sosyal medya üzerinden oyuncularımız hem çocuklara hem de yetişkinlere yönelik masallar ve öyküler paylaştı. Sanattan Hayata isimli güzel bir proje gerçekleştirdik. Takipçi sayılarımızda çok büyük artışlar oldu; çok güzel olumlu tepkiler aldık.
Tabii asıl işimiz tiyatro ve oyunlar. Temmuz başı itibariyle sosyal mesafe kuralına dikkat ederek provalarımıza başladık. Devlet Tiyatroları yönetmenlerinden alanında çok başarılı yeni bir yönetmenimiz geldi. Yunus Emre Bozdoğan ile birlikte çalışmalarına başladığımız yeni oyunun prömiyerini eğer pandemi süreci olumlu giderse Ekim ayında yapmayı planlıyoruz. Diğer oyunlarımıza ise Eylülde başlamayı amaçlıyoruz. İlk programımız köy çocukları için yaptığımız proje olacak. Gezici tiyatro aracımızla köylere gidip daha önce gösterimini yaptığımız Pinokyo ve Şarkıyla Sallanan Salıncak oyununun gösterimini yaparak pandemi sürecinden çıkan çocuklarımızın yaşama daha kolay adapte olmalarına yardımcı olmak istiyoruz” dedi.

“YENİ BİR OYUN YENİ BİR HEYECAN”

Kafkas Tebeşir Dairesi adlı oyunun prova sürecinin çok heyecanlı geçtiğini belirten Belediye Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Esra Tığlı Kutertan ise şunları kaydetti: “ Ekim ayında prömiyeri planlanan oyunun yazarı Bertolt Brecht. Kafkas Tebeşir Dairesi oyununda Alanya Belediye Tiyatrosu Sanatçıları tam kadro görev alacak. Uzun bir aradan sonra yeniden perde açacak olan ABT Kafkas Tebeşir Dairesi adlı oyunun hemen ardından 27 Mart’ta prömiyeri planlanan fakat pandemi süreci nedeniyle prömiyeri ertelenen “Kitaplar” adlı oyunun provalarına kaldığı yerden devam edecek. Epik Tiyatronun önemli eserlerinden olan “Kafkas Tebeşir Dairesi” oyun içinde oyun anlayışıyla mülkiyet emek ilişkisini sorgulayan ve emeği kazanımda belirleyici unsur olarak ele alan bir anlatımdır.”

“EMEK ZENGİNLİĞİ VE EMEĞİN ÖNEMİNİ ANLATAN BİR OYUN”
Kafkas Tebeşir Dairesi’nin, emek zenginliğini ve emeğin önemini belirten bir oyun olduğunu vurgulayan yönetmen Yunus Emre Bozdoğan, “Provalara başladık. Koronavirüsten dolayı ara verdiğimiz çalışmalarımıza şimdi yeniden devam ediyor ve çok dikkatli davranıyoruz. Elbette önlemlerimizi alarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Eylül sonu Ekim başı gibi prömiyer yapacak şekilde hazırlıklarımıza devam ediyoruz” dedi.
 

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2020, 15:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83