Alanya! Bu oyun kaçmaz

Alanya Belediye Tiyatrosu’nun sahneleyeceği Tennessee Williams'ın yazdığı, "Sırça Biblolar" isimli iki perdelik oyunun tanıtımı yapıldı.

Alanya! Bu oyun kaçmaz
Alanya Belediye Tiyatrosu, başarılı geçen bir sezonun ardından yeni bir oyunu daha sahneye taşımaya hazırlanıyor. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in öncülüğünde ilçe belediye tiyatrosu olarak olağanüstü başarılar elde eden Alanya Belediye Tiyatrosu’nun yeni oyunu “Sırça Biblolar”ın prömiyeri bugün gerçekleşecek.

“SEYİRCİLERİN ÇOK BEĞENECEĞİ BİR OYUN DAHA SAHNELEYECEĞİZ”

Alanya Belediye Tiyatro Müdürü Hüseyin Çinal, tanıtımda yaptığı konuşmada, Amerikalı yazar Tennessee Williams'ın "Sırça Biblolar" adlı oyunuyla seyircinin karşısında olacaklarını söyledi. Oyunun galasının bu akşam saat 20.00'de yapılacağını dile getiren Çinal; “Çok güzel bir oyun. İnşallah daha önceki oyunlarımız gibi Sırça Biblolar da beğenilecek. Bunun haricinde 27 Nisan tarihinde 17. Direklerarası Seyirci Ödülleri’ne Alanya olarak ev sahipliği yapacağız.” dedi.

TÜRKİYE’DE EN İYİ 5 TİYATRODAN BİRİYİZ

Alanya Belediye Tiyatrosu’nun sahnelediği oyunların halk tarafından büyük ilgi gördüğünü dile getiren Sırça Biblolar oyununun Rejisörü Murat Atak, bu yıl da binlerce izleyiciye ulaştıklarını ifade etti. Türkiye'de tiyatroda gösterdikleri başarıyla beşinci sıraya geldiklerini dile getiren Atak, ilk dörtte yer alanların da büyükşehir tiyatroları olduğunu söyledi.

1 BİLETİN ÜCRETİ 1 KİTAP

Öte yandan belediye ve Toplum Gönüllüleri Vakfı tarafından ortaklaşa yürütülen "Bir Kitap Bir Oyun’" adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında oyunu izlemek isteyenler, getirdikleri kitabı tiyatroya bağışlayarak ücretsiz bilet alabilecek. Toplanan kitaplar ise Toplum Gönüllüleri Vakfı tarafından ihtiyaç sahibi çocuklara dağıtılacak.

OYUNUN KONUSU

Alanya Belediye Tiyatrosu’nun sahneleyeceği “Sırça Biblolar” adlı oyun, dış dünyaya uyum sağlayamadıkları için her biri, her an kırılabilecek kendi sırça dünyasına sığınmış bireylerin oyunu. 1930'lu yıllarda Wingfield ailesinin başından geçenlerin anlatıldığı oyunda kocası tarafından terk edilen ve çocuklarıyla zorlu bir yaşam süren anne Amanda, kötü işlerde çalışarak hayatını bir türlü rayına oturtamayan oğul Tom, sakat bacağıyla içine kapanık bir hayat süren Laura ve Laura'nın hayatına girerek dengeleri bozan Jim'in hikayesini anlatılıyor.

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2017, 16:04

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83