Alanya'da caz rüzgarı esmeye devam ediyor

Alanya'da caz rüzgarı esmeye devam ediyor
Alanya Belediyesi 16. Alanya Uluslararası Caz Günleri’nin üçüncü günü Yavuz Akyazıcı Project ve Alina Rostotskaya Quartet performanslarıyla tamamlandı. Geceye katılan binlerce vatandaş unutulmaz bir gece yaşadı.
Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl 16. yaşını kutlayan Alanya Uluslararası Caz Günleri, ziyaretçilerine unutulmaz bir gece yaşattı. Tarihi Kızılkule meydanında toplanan yerli yabancı binlerce kişi, Yavuz Akyazıcı Project ve Alina Rostotskaya Quartet performanslarıyla caz müzik heyecanını doruklarda yaşadı.

YAVUZ AKYAZICI PROJECT’TEN MUHTEŞEM PERFORMANS

16. Alanya Uluslararası Caz Günleri’nin üçüncü gününde sahneye ilk olarak Yavuz Akyazıcı Project ekibi çıktı. Saat 20.30’da cazseverlerle buluşan ekip, birbirinden değerli eserleri katılımcılar için seslendirdi. Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği’nde başladığı üniversite hayatına, New York, New School Jazz Academy’de devam eden ve Birdland, Knitting Factory, Auggie’s gibi dünyaca ünlü caz kulüplerinde, birbirinden değerli isimlerle konserler veren Yavuz Akyazıcı’ya vokalde Funda Akyazıcı, Enver Muhamedi basda, Burak Cihangirli davulda eşlik etti. Performanslarının ardından Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel, ekibe çiçek ve plaket takdim etti.

ROSTOTSKAYA BÜYÜLEDİ

Akyazıcı'nın ardından 22.00’da sahneye kendi özgün müziği cazla Rus halk müziği ve klasik müziğin füzyonu olarak nitelendirilen Alina Rostotskaya çıktı. Tarzı, sesi ve performansıyla cazseverlere unutulmayacak bir gece yaşatan Rostotskaya, Rusça, İngilizce ve Ladino gibi farklı dil ve stillerde şarkı söylemenin yanı sıra, caz doğaçlamadan klasik vokalistlik gibi farklı sözsüz vokal tekniklerindeki becerisini de izleyicilere sergiledi. Rostotskaya’ya Maxim Shibin gitarda, Daria Sokolova kontrabassda, Mikhail Fotchenkov ise davulda eşlik etti. Performanslarının ardından Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel, ekibe çiçek ve plaket takdim etti.

CAZ ŞÖLENİ ESER TAŞKIRAN'IN PERFORMANSIYLA SONA ERECEK

Alanya Uluslararası Caz Günleri'nin son gününde ise Barış Manço’nun 41 yıllık sanat hayatını ortaya koyan Monçoloji albümünün aranjörlük ve müzik editörlüğünü yapan ve bunun gibi pek çok projeye imza atan Eser Taşkıran sahne alacak. Eser Taşkıran’a Meltem Taşkıran vokalde, Hasan Eser Taşkıran piyano-klavyede, Mert Türkmen davulda, İsmail Hakkı Soyberk basgitarda, Barış Doğukan Yazıcı trompette, Türker Otçu gitarda, Taşkın Akarsu trambonda eşlik etti.

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2019, 13:26

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83