Alanya'daki dev organizasyon başladı

Alanya Uluslararası Film Festivali olarak sürdürülmeye devam edecek etkinlik, Zapfhahn Club'da düzenlenen açılış kokteyli ile başladı.

Alanya'daki dev organizasyon başladı
Geçtiğimiz yıllarda Kristal Kale Film Festivali olarak gerçekleştirilen ancak yapılan girişimler sonucu 'Alanya' adını alarak Alanya Uluslararası Film Festivali olarak sürdürülmeye devam edecek etkinlik, Zapfhahn Club'da düzenlenen açılış kokteyli ile başladı. Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) ve Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) katkılarıyla 23-29 Mayıs tarihleri arasında Mahmutlar Kültür Merkezi ve İskele bölgesinde bulunan Şelale Meydanı’nda film gösterimleriyle sürecek bu etkinlik kapsamında Rusya, Beyaz Rusya (Belarus Cumhuriyeti), Ukrayna, Estonya ve Azerbaycan’dan gelen yönetmenler ve oyuncular da etkinlik boyunca izleyicilerle buluşacak. Kokteylin ardından İskele Meydanı’nda kurulan sahnede festival açılış seremonisi yapılacak.

'SEVGİ DÜNYAYA ALANYA'DAN YAYILACAK'
Kokteylin ardından İskele Şelale Meydanı'nda düzenlenen açılış seremonisinde konuşan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, "Bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış, çok dinli, çok dilli bir şehir Alanya'ya hepiniz hoş geldiniz. Bugün burada bulunan değerli sinema sanatçıları ve yönetmenleri buraya gelerek bizleri çok mutlu etti. Bu sene 17. kez düzenlenen Turizm ve Sanat Festivalimizde çok sayıda ülkeden binlerce insanı ağırladık. Günümüzde tüm dünyanın sevgi ve barışa ihtiyacı var. Bu festivalde olduğu gibi, evrensel bir dil olan sinema ile de bu mesajımızı dünyaya yaymayı sürdürmek istiyoruz. Sevgiden beslenen festivallerimizin Alanya'nın tüm dünyaya tanıtılmasında etkili olacağını düşünüyoruz. Şimdiden birinci gelecek filmimizi tebrik ediyorum, eserleriyle yarışacak tüm misafirlerimize de başarılar diliyorum" diye konuştu.


'TANITIMA CİDDİ KATKI YAPACAKTIR'
ALTİD Başkanı Burhan Sili de, "Bireyler, toplumlar iletişimle hayata başlar. Sinema sanatı da iletişimin en etkili yollarından birisidir. ALTİD'in organizasyonunda, ALTAV, Alanya Belediyesi, TÜRSAB ve Kültür ve Turizm Bakanlığı ile bu güzel organizasyonun Alanya'ya ve ülkemize ciddi bir olumlu katkı yapacağını düşünüyoruz. Bugün burada olan ve bizleri onurlandıran herkese teşekkür ederiz" diye konuştu. 


'ALANYA'NIN YENİ TANITIM ALANI OLACAK'
ALTAV Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu da, ALTAVolarak 1985'ten bu yana sürekli farklı ülkelerde farklı şekillerde turizm çalışmaları yürüttüklerini belirterek, "Bu deneyimlerimiz sonucunda gördük ki, Alanya'yı sosyal, spor ve kültürel özelliklerle tanıtmak yetmez, buna film de ekleyelim dedik. Bugün de bu etkinliğin ilkiyle karşınızdayız. Geçtiğimiz iki yıl içerisinde bunun altyapısını oluşturduk ve bugün dünyaya bu sektörde biz de varız demek için buradayız. Tüm dostlarla bir aradayız. Bu nedenle bizi destekleyen ve çalışmamızda yer alan herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2017, 09:48

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83