Alanya düğünü belgesel olacak

Alanya düğünü belgesel olacak
Dünyaca ünlü Discovery Channel’a bağlı ‘TVN Style’ ve ‘Travel Channel’ belgesel yapımcıları Alanya Turizm Tanıtma Vakfı katkılarıyla Alanya’ya geldi.

Geçen yıl Varşova’da düzenlenen uluslararası turizm fuarı ‘TT Warsaw’da görüşülen yapımcılar TV program çekimi yapmak için Alanya’ya geldi. Fuarda Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) adına temaslarda bulunan Alanya Hamdullah Emin Paşa (HEP) Üniversitesi Öğretim Görevlisi Anna Maria Bielecka, Alanya tanıtım çalışmaları kapsamında 2 farklı belgesel çekimi yapılacağını ve bu yapımların 38 milyon nüfuslu Polonya’da 2 farklı kanalda yayınlanacağı bilgisini verdi. Bu kanalların dünyaca ünlü Discovery yapım şirketine bağlı çalıştıklarının altını çizen Bielecka, “Bu tanıtım çalışması bir fuar kazanımıdır. Bu sebeple fuar tanıtımlarını ALTAV olarak çok önemsiyoruz” dedi.

‘ALANYA DÜĞÜNÜ ÇEKİLECEK’


Discovery şirketine bağlı moda, sağlık ve güzellik içerikli yayın yapan ve özellikle kadınlara yönelik programlar üreten ‘TVN Style’ kanalı ile dünyaca ünlü seyahat kanalı ‘Travel Channel’da 2 farklı Alanya belgeselinin yayınlanacağını söyleyen Bielecka “1 hafta boyunca Alanya’da ağırlayacağımız çekim ekibi ‘Ben Polonyalıyım’ ve ‘Dünya düğünleri’ belgesellerini kaydedecek. ‘Ben Polonyalıyım’da Alanya’da yaşayan bir Polonyalının hayatı anlatılacak. ‘Dünya Düğünleri’ belgeselinde ise Alanya’da evlenen bir çiftin yöresel düğün hazırlıkları, kına gecesi ve çiftin hayat hikayeleri anlatılacak. Bu programda genel olarak Türk düğün, gelenek ve görenekleri de anlatılacak” dedi.


‘TÜRKİYE ÇOK SEVİLİYOR’


Polonya’nın Yunanistan’dan sonra en çok turisti Türkiye’ye yolcu ettiğinin altını çizen Bielecka, “2018’de Polonya’dan Türkiye’ye gelen kişi sayısı 646 bin iken bu sayı 2019’da 900 bine yaklaştı. Polonya’da Türkiye ve Türkler çok seviliyor. Türkiye’ye gelen Polonyalılar ise en çok Antalya ve Alanya’yı tercih ediyor” dedi.
 

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2020, 12:09

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83