Alanya mutfağı büyümeye devam ediyor

Yöresel lezzetleri korumak ve yerel üreticilerden ürün alınmasını teşvik etmek amacıyla kurulan “Culinary Heritage Europe” sistemine Türkiye’den kabul edilen ilk şehir olan Alanya’nın üye sayısı artmaya devam ediyor.

Alanya mutfağı büyümeye devam ediyor
Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili’nin işletmeciliğini yaptığı Titan Select Hotel, bu ay itibariyle menülerinde yöresel Alanya yemeklerine yer veriyor. Alanyalı üreticiden gıda alımlarını destekleyen Titan Select Hotel, Mutfak Mirası Alanya ağına kabul edildi.

ALTİD BAŞKANI SİLİ’YE ÜYELİK KABUL TABELASI TAKDİM EDİLDİ

Alanya Mutfağını ve Yerel Ürünleri korumak için Alanya Belediyesi ile birlikte çalışmaya devam edeceğini belirten ALTİD Başkanı Burhan Sili’ye üyelik kabul tabelası Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş tarafından takdim edildi. Alanyalı işletmecilerin ve üreticilerin Mutfak Mirası Alanya’ya olan ilgilerinden memnuniyet duyduğunu belirten Erdoğmuş, “Alanya’ya gelen ziyaretçilerimiz şehrimizin deniz – kum – güneş üçlüsünden ibaret olmadığını bilmeli ve tarımıyla, yemekleriyle, sofra kültürüyle kendine has kültürü olan Alanya Mutfağını da tanımalıdır. Bu arzumuzda bizimle ortak paydada buluşarak Mutfak Mirası Alanya sistemine üye olan Sayın Sili’ye, çalışma arkadaşlarına ve tüm Mutfak Mirası Alanya sistemi üyelerimize teşekkür ederim.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2017, 10:36

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83