Alanya mutfağı dünyaya tanıtılıyor

Polonya’nın Poznan şehrinde gerçekleştirilen Yöresel Gıda Festivaline Alanya Belediyesi’de katıldı.

Alanya mutfağı dünyaya tanıtılıyor
Alanya Belediyesi’nin Türkiye de bir ilki gerçekleştirerek dahil olduğu ve yürüttüğü Culinary Heritage Europe Sisteminin bu yıl ki gözden geçirme toplantısı Polonya’nın Poznan şehrinde gerçekleştirildi.

Mutfak Mirası Alanya olarak 1 yıl içerisinde yapılan çalışmalarının masaya yatırıldığı Avrupa Sistem Koordinatörlerinin katıldığı toplantıya Alanya Beleidyesi’nden Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Gıda Mühendisi Sevda Erdoğmuş ve Gıda Mühendisi Zeynep Kiriş katıldılar.

Sistem koordinatörleri ve bölgelerden gelen üye işletmelerin karşılıklı görüş alışverişi ve teknik gezilerin yapılması ile başlayan toplantıya 14 ülkeden temsilciler katıldı.

Toplantıda Alanya Belediyesi adına bir sunum yapan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş, bir önceki  yıla ait verileri değerlendirerek, sisteme ait yenilemelerin yapılması ile yıllık  planların ve örnek uygulamaları anlattı. Alanya’yı ve mutfak mirasını en iyi şeklide tanıttıklarının altını çizen Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş, ‘’Alanyamızın yöresel yemekleri ile bir çok etkinliğini toplantıya katılanlara görsel sunumda anlattık. Alanya Belediyesi olarak ilk kez katıldığımız bu festivalde mutfak mirasımızı en iyi şekilde tanıttık’’ dedi.

3 gün süren programın ardından Poznan Belediye Başkanının özel davetine katılan Alanya Koordinatörleri Belediye Başkanı Adem Murat Yücelin adına hediye takdiminde bulundular.

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2017, 15:58

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83